Välkommen till din nya favoritblogg!

Juligt recept med kyckling, saffran, ingefära och vitlök

Här kommer ett härligt gott och väldigt juligt recept på kyckling med smak av saffran. En rätt som jag skapade helt på känsla och ur eget huvud som blev fantastiskt bra och som jag garanterat kommer laga igen. Häng med!

Du behöver: Färsk kyckling, sötpotatis, ingefära, vitlök, saffran (två påsar tycker jag), grädde, avokado och ett granatäpple. Smör till stekning, och såklart de livsviktiga salt och pepparkompisarna.

1) Skala och skär långa stavar av sötpotatisen, lägg på plåt, ringla över olja, salta och peppra. Sätt ugnen på 225 grader.               2) Skär kycklingen i stora bitar.

sötpotatis i ugn, rotsaker

3) Skala ingefära och riv ca 4 cm till en massa. 4) Pressa tre stora vitlöksklyftor. 5) Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och värm. 6) Smösrstek vitlök, ingefära och ha i två kuvert saffran. Rör runt en stund, så att smakerna kommer fram, häll sedan över i en liten skål och ställ åt sidan. 7) In med sötpotatisen i ugnen för sjutton!

8) Smörstek kycklingen så den får fin färg runt om. Addera sedan smaksättningen igen, och häll på grädde. Det här blir bra. Passa på att duka och skära upp ett granatäpple!

kycklingsrecept saffran vitlök ingefära

9) Dela en avokado, skär strimlor och fördela på tallrikar. Kontrollera sötpotatisen och lägg ett lock på kycklingen så att såsen inte kokar bort. Sänk värmen så det puttrar och kycklingen får rätt temperatur rätt igenom.

10. Lägg upp sötpotatis på tallrikarna, ovanpå lägger du några kycklingbitar, adderar sås vid sidan och rätten toppas med granatäpplekärnor ovanpå.

Njut en god middag i vackra julfärger! Granatäpplena behövs som brytning både i konsistens och i smak mot de milda sötpotatisarna och mjuka avokadon.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!