Kycklingköttbullar görs på kycklingfärs och är ett gott alternativ till vanliga köttbullar. Jag gör mina kycklingköttbullar extra smakrika på detta sätt:
Kycklingköttbullar de luxe:
- Kycklingfärs, ca 400 gram (kronfågel brukar ha) – häll upp i bunke. Knäck i ett ägg.
- Kör 0,5 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 6 soltorkade tomater och lite citrontimjan i en mixer till finhackad röra.
- Tillsätt smaksättningen till kycklingfärsen, smula i 0,5 kycklingbuljontärning, krydda med citronpeppar och spiskummin, snåla inte!
- Stek kycklingköttbullar i smör i panna. Vänd när de fått färg på ena sidan. Efter de brynts på båda sidorna, tillsätt grädde och lite vatten i pannan, och smula i den andra delen av kycklingbuljongtärningen. Låt kycklingköttbullarna koka i sin sås en stund, så att du är säker på att de är genomstekta.
Servera med önskade tillbehör, exempelvis en fin grönsallad och tunna potatisklyftor i ugn!