Välkommen till din nya favoritblogg!

Kycklingköttbullar

Kycklingköttbullar görs på kycklingfärs och är ett gott alternativ till vanliga köttbullar. Jag gör mina kycklingköttbullar extra smakrika på detta sätt:

Kycklingköttbullar de luxe:

  1. Kycklingfärs, ca 400 gram (kronfågel brukar ha) – häll upp i bunke. Knäck i ett ägg.
  2. Kör 0,5 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 6 soltorkade tomater och lite citrontimjan i en mixer till finhackad röra.
  3. Tillsätt smaksättningen till kycklingfärsen, smula i 0,5 kycklingbuljontärning, krydda med citronpeppar och spiskummin, snåla inte!
  4. Stek kycklingköttbullar i smör i panna. Vänd när de fått färg på ena sidan. Efter de brynts på båda sidorna, tillsätt grädde och lite vatten i pannan, och smula i den andra delen av kycklingbuljongtärningen. Låt kycklingköttbullarna koka i sin sås en stund, så att du är säker på att de är genomstekta.

kycklingköttbullar

kycklingköttbullar2

kycklingköttbullar recept

Servera med önskade tillbehör, exempelvis en fin grönsallad och tunna potatisklyftor i ugn!

 

  1. Men så gott!
    Dock äter jag inte kyckling pga av den snuskiga industrin, men kanske detta går att göra på nått substitut, typ quorn? Måste testa!

  2. Det var länge sedan jag gjorde något med kycklingfärs. Får se till att göra det snart.

    Tack för det fina medlemsbrevet som kom idag. En underbar start på min dag. Träningsprogrammet kommer jag absolut använda mig av i sommar. Perfekt!

    kram, dorro

  3. Jag gör liknande som dina men minus lök, citrontimjan och sås, istället har jag i riven parmesan och ägg i tillägg till vitlök och soltorkade tomater. Så gör jag bullarna och lägger på en bakplåtsklädd plåt och steker i ugnen ca 20-25 minuter på 200 grader. Supersmidig mat som sköter sig själv och bullarna blir både runda och med fin stekyta. Äter sen som tillbehör till en matig sallad, mums. Perfekt att frysa in också.

  4. NU blev jag plötsligt hungrig!! 🙂 tack för det roliga nyhetsbrevet du skickat ut!!! 🙂 happieness in a mailbox! haha!!

  5. Jag sparade det här receptet när du publicerade det här inlägget. Först idag kom jag dock loss och provade.
    Och OJ, vad gott det var! 🙂 Jag har aldrig använt kycklingfärs förut faktiskt och med den här kryddningen blev det en riktig höjdare som kommer ätas många fler gånger. Stort tack för att du delade med dig av receptet!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!