Kikärtsbiffar, en av få vegetariska rätter jag blir sugen på. Så kikärtsbiffar fick det bli. Här kommer receptet på mina kikärtsbiffar, som alltid blir lite olika varje gång, eftersom jag såklart höftar fritt.
Öppna två burkar ekologiska kikärtor, skölj kikärtorna noga. Lägg i mixer/matberedare och kör til mjuk konsistens. Häll upp i skål. Halvera en rödlök, ner i matberedaren tillsammans med två vitlöksklyftor, någon tsk sambal olek och en halv kruka koriander. Kör till finchackat. Knäck ett ägg ner i skålen med kikärtsmassan och rör ner smaksättningshack. Forma små biffar, som du steker i stekpanna. Jag brukar nöja mig med att ge dem en stekyta, och sedan köra dem i ugnen ca tio minuter, runt 150 grader. De fastnar lätt i stekpanna och suger åt sig mycket olja/smör annars.
Serveras exempelvis med quinoa, spenat och turkisk youghurt.