Välkommen till din nya favoritblogg!

Torskrygg med skirat smör

Torskrygg med skirat smör kan vara min godaste fiskrätt någonsin. Som jag önskar att jag hade haft en matstylist i köket igår. Eller kanske snarare en matfotograf, för oj, oj – så lyckad som gårdagens middag var så hade den kunnat serveras på restaurang. Jajemen.

Torskrygg med skirat smör – du behöver

Köp torskrygg, två rejält fina bitar, allra helst färska men ta frysta annars som du tinar långsamt ett dygn i kylskåp. Du behöver också smör, ekocitron, pepparrot, potatis, mjölk och vitpeppar. Och något bladgrönt är ju toppen.

torskrygg med skirat smörSå lagar du torskrygg med skirat smör

Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatis och koka på spisen. Lägg 100 gram smör i en kastrull och sätt på låg värme på spisen, typ på trean – för så gör man när man skirar smör. Smöret kommer smälta långsamt och separera sig och du ska behålla det klara guldet som höjer din fenomenalt enkla fiskrätt.

Så. Klicka i lite smör i en ugnsform, smält i ugnen. Ta ut formen igen och lägg i dina fiskbitar. Riv över citroncest, skär citronen i två och pressa ut saften. Flingsalt och vitpeppar. Finriv ca 2 centimeter färsk pepparrot. Sätt in fisken i ugnen på ca 20-25 minuter. Duka fint, tänd ljus även om det är vardag. Fixa en sallad om du orkar.

God potatis till fisken…

När potatisen kokat sig mjuk, häll av vattnet och om du vill vara noga – pressa med potatispress i kastrullen, ha därefter i en skvätt mjölk och en sked smör, vispa med elvisp till fluffigt potatismos. Om du inte är så noga, skippa pressmomentet. Salta med örtsalt, det är godast, smaka av med smör och mjölk tills du får den konsistens och smak du önskar.

Ta ut fisken ur ugnen. Häll försiktigt upp det skirade smöret i en skål. Servera någon du tycker om den här fenomenalt goda och enkla fiskrätten. Önska sen att du hade haft en matstylist och fotograf hemma, som hade fotat innan ni satt i er alltihop.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!