Mat alltså. Så himla härligt! En fantastisk trerätters hemma men som på restaurang i lördags. Tack familjen W, jag hade ingen kamera med. Julen är på intågande. Jag har börjat knäcka valnötter. Mmm. Saffransbullar, lussekatter, guleböj (nä skoja bara) – kärt barn har många namn. Jag älskar saffran!
Bästa lussebullarna görs med minst en påse saffran mer än receptet säger. Rör ut saffranet i lite strösocker och sprit (!) en stund innan baket, så får man ut mest smak om man är vanlig hemmabagare. Proffsen använder en slags saffranspasta.
Godaste långkoket görs på högrev av lyckliga köttdjur. Fyra-fem timmars koktid i ett mustigt rödvin, lök, champinjoner, morötter. En god fond och massa timjan. Världsklass! Vi köper vårt kött av min kompis Mattias, i tiokiloslådor. Kravmärkt. Lyckligt.