Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips för din teknik, längdåkning

Jag tipsade om kläder för längdåkning – och ni bara ”lär mig hur man åker längd, ge mig tekniktips”. Well. I helgen var jag ute och skavde runt ett par varv på vår lokala golfbana, kände in atmosfären och på det dåliga glidet. Det blir nämligen inte så bra glid om man litar på förra årets insats. Tips ett, valla för underlaget. Glidvalla det kan jag, om jag orkar ( orch det blir roligare när man orkar – kolla under vintertips i menyn) men fäste är inte min grej. Jag är glad motionär och tycker att den här genvägen med tejp är fantastisk.

Jag åkte mina kilometer. Kände skidglädjen trots vallamissen. Konstaterade att jag inte hade koll på det allra mest väsentliga eftersom jag tydligen åkte åt motsatt håll mot alla andra. Tips två: Medurs riktning. Fick ihop sex kilometer och träningsvärk i ryggslutet. Säsongen är inledd!

Jag har gjort grundövningar för längdåkning. Det var vintern 2009. Eftersom jag kämpade på med kassa skidor åt fel håll i helgen vill jag med varm hand lämna över det här med tekniktips för längdåkning till Elin Ek. Man behöver övaöva, men det blir roligt när man gör det!

Tekniktips: Varsågod!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!