Välkommen till din nya favoritblogg!

Grön smoothie med grönkål och citrongräs

Idag är det fredag och jag ger er en grön smoothie med grönkål och citrongräs som från ingenstans gjort storartad entré i mitt liv och tagit över. Redan nu kommer söndagssmoothien eftersom det inte är rimligt att jag postar detta på  en söndagmorgon med risk att du missar gudomligheten. Nåja, nu kanske jag inte ska överdriva med superlativ, men jag har alltså hittat en ny smoothiefavorit med grönkål. Grön. Som inte kan bli enklare! gron-smoothie-med-gronkol-och-citrongras

(Minns ni den här serien? Hepp så fick den liv igen!)

gron smoothie citrongras

Grön smoothie med grönkål och citrongräs – Frukt till smoothie från Coop

Jag kan inte på något sätt ta cred för att ha tänkt ut den här smoothien. Nix och nej. Det är så pass enkelt att jag köpte (yepp, du VET att om jag gör jobb så annonsmärker jag!) en färdig påse på Coop ”frukt till smoothie – grön”. Det var något med citrongräset som lockade. Jag älskar hur citrongräs ger så mycket fräsh citronsmak! Dessutom har jag tappat bort smoothies och det är januari och nystart och man kan ju inte värja sig från all påverkan om att addera mer nyttig superfood!

Hursomhelst så kan jag alltså inte säga att jag egentligen har tnkt från början, men jag har förädlat minsann. På två olika söätt har jag gjort grön smoothie med grönkål och citrongräs under helgen som var och jag vill ge mina fynd och mina fix vidare.

Smoothie med grönkål och citrongräs – recept / gör såhär

Alternativ 1:  mixa med äppeljuice

I den färdiga påsen från Coop finns 4 st småpåsar med färdig fruktblandning. DE DOFTAR MAGISKT. Sen står det; mixa med 1,5 dl av din favoritjuice. Sedan inga fler direktiv. Go wild, typ.

Jag mixade en påse med 1,5 dl äppelmust från Värmdö musteri och fick en superhärlig grön och enormt läskande smoothie. Perfekt tydlig citronsmak och exakt noll ”grön-smak”, dvs, den smakar inte nyttigare än nyttigast eller som att den har någon superffodsmix i. Vilket den helelr inte har, mer än frusen grönkål då. Anyhow. GOTT! Rekommenderar att mixa med äppeljuice!

Alternativ 2:  mixa med sojamjölk och ha i 2 cm ingefära

Eftersom försök ett blev så lyckat blev jag kaxig. Ibland fungerar citrus och mjölkaktiga produkter väldigt dåligt, ibland fungerar de bra. Ingen vet om man inte testar !(eller vet någon, finns det en regel?). Jag tänkte att sojamjölk kanske skulle vara det mest neutrala för lyckat experiment och inhandflade det att mixa smoothie med. Sagt och gjort:

  • 2 påsar coop frukt till smoothie grön
  • 4 dl sojamjölk
  • 2 cm ingefära

Resultatet: En supergod grön smoothie med lite annan karaktär. Både rundare och lite vassare till smaken, givet ingefäran. Där den varianten med äppeljuice mer blev en glass gjorde jag den här lite lösare och mer drickbar. Noll grön smak, mest fräsh, svalkande och supergod! Den här med soja blir lite mer mättande än varianten med äppeljuice.

Vill man frestylea utifrån det här kan det säkert bli gott och ännu mer mättande och matigt att addera lite avokado. Det ska jag nog testa som ett alternativ nummer tre med min sista färdiga mixpåse. Så himla bra grej va, färdiga mixpåsar, och att de tänkt på att citrongräs kan få vara med! (det hade jag aldrig kommit på själv)

grön smoothie med grönkål och citron
Bilden visar alternativ 1; grön smoothie med grönkål och citrongräs mixad med äppelmust

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!