Välkommen till din nya favoritblogg!

Creperie och logi i Åre

Varje gång vi är i Åre försöker vi äta på Creperie och logi. Försöker? Ja, ni vet hur det kan vara. Ibland är det fullt och ibland är någon miniatyr inte upplagd för restaurangnärvaro*, så ja, försöker.  Visst fick vi till ett besök på Creperie och logi under vår Årehelg.

Upplägget är att du äter svingoda crepes med matig (eller dessertliknande) fyllning, sjunker ner i sköna stolar, fåtöljer eller soffor med fårskinn på, beundrar cool inredning och väntar cirka jättekort på maten. Under tiden leker sällskapet med plusplus som pigg serveringspersonal sätter fram.

Jag har testat mig igenom menyn lite grann och funnit att min favorit är ”monsieur”, med skinka och dijonsenap och inte den med parmaskinka och italienska toner vilket annars hade varit väntat. Prinsen äter gärna crepe med lax och nu sist blev det glass, sylt och vispgrädde till minisarna. Crepe eller pannkaka, tomato/tåmato.

creperie och logi

november2-15

Om man ska blogga om Creperie och logi ( ja det går att övernatta) i Åre hade det ju varit till bloggarens fördel om det funnits med en bild på maten, det är en rimlig känsla. Nu blev det inte så eftersom jag råkade helt fastna i ”Oh men shit vad gott!!!” så ni får väl helt enkelt ta mig på orden.

Boka in en lunch här nästa gång ni är i Åre och testa själva vettja. Förresten kanske det finns någon bild på mitt instagramkonto (@uppochhoppa) från sommarens besök. Eller så får ni vänta tills vi besöker Åre creperie och logi nästa gång. Jag tippar att det blir runt nyår. Tjo!

Hursomhelst. Det är crepes, som tunn pannkaka fast det heter kanske snarare galette eftersom de gräddas (steks? – men hur svårt är det att läsa på innan känner jag nu!!??) i galettejärn. De serveras med massa goda grejer till härliga inbjudande bord där det är lätt att känna sig som hemma. Åre creperie och logi som ligger i gamla brandstationen ett stenkast från torget mot kyrkan, det är ett tips.

* Det händer att de här är svåra att ha i möblerade rum. Mer sällan nu än nyss, men det händer.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!