Välkommen till din nya favoritblogg!

Den perfekta avokadon. Del 2456

På senare tid har jag blivit pingad i avokadorelaterade frågor en himla massa gånger. Människor i min närhet som är med mig i jakten (den outtrötliga) och ojämna kampen om den perfekta avokadon. Och som vet att jag gärna glädjs med dem på en bra avokadodag. Jag välkomnar fler att göra oss sällskap på resan mot grönt guld.

Ni vet väl att en avokado brukar vara inblandad när det kommer till vanliga skärskador i kök. Vass kniv, hal och mjuk avokado. Big fail på den. Jag och Mela har tummat på att inte använda vassa knivar vid avokadohantering. Det kan sluta i blodvite.  Dessutom ska man inte skära i en avokado som inte ger anspråk på att vara mjuk, det är liksom att tro på mirakel som inte kommer ske. Bordskniv fungerar. Trust me!

Looking good. Men inte ropa hej och så vidare.

Ett lyckat slut denna gång. Och som bonus kommer det en fortsättning på del 2456 i del 2457, där fortsätter vi skära i avokado. Spänningen mina vänner. Spänningen!

 1. Kul inlägg men var det inte nyligen du som hackade ner så mycket på olika ”fail” i bloggvärlden! men hur ser dina egna bilder ut och fotomontage!? Hallå! Lite självkritik vore kanske på sin plats?!

  1. Hej! Vad roligt med åsikter! Jag gillar åsikter. Ja vad klagade jag på nu igen. Bilder utan skärpa. Tröttsamma citat. Skakiga filmer. Keso. Att bjuda in men aldrig delta. Med glimten i ögat.

   Ingen är perfekt. Allra minst jag, men jag hänger inte med. Ser du någon keso som jag inte ser?!

 2. Underbart inlägg! Känner igen mig i det du skriver. Ett tips som jag hört någonstans ifrån är att pilla bort den lilla kvisten. Då ska det vara helt grönt där, om det är brunt innebär det att avocadon har hunnit bli brun inuti. Grönt under kvisten och lagom mjuk så är man en bra bit på väg mot en perfekt avocado!

 3. Avocadokärlek. Ett tips som jag använder på Sprout: kärnan får man lättast bort genom att bestämt slå den (vassa …) knivseggen tvärs över kärnan och sedan vrida lite, då lossnar den lätt. Sen får man vara försiktig när man tar bort kärnan från kniven, men brukar funka att dra den mot sopkärlets kant.

  Avocado, nektarin och salladslök – den röran passar till ALLT. Utom stuvad spenat. 🙂

  1. Men Anna är du fullständigt tokig!? 😉 Det är ju så alla avokadoskador uppkommer. Bestämda hack ner i hal avokado(kärna) med vass kniv. Blodvite. Det är på allvar en galet vanlig skärskada enligt läkarvänner. Jag kan tricket, men det är fasen för farligt. Särskilt för kids! Man får ju loss kärnan med sked…

   1. … när jag läste det märker jag hur tokigt det låter. Man ska alltså inte HÅLLA i avocadon när man hugger kniven i den … men du kan vara lugn, jag har inte låtit barnen göra nåt sånt alls. Å efter det här tänker jag inte visa mitt fiffiga knep nåt mer, för du har ju helt rätt, kan förstås gå tokigt. Jag brukar visa alla mina ärr som avskräckande exempel på hur man INTE ska använda en kniv. Det gillar de. 🙂
    /halvt senil, tydligen …

 4. Hur vet man att en avocado är perfekt? Jo, när den lilla ”pluppen” på sidan lossnar då man pillar på den. Ursäkta, jag hittar inga synonymer för ”pluppen” och pillar just nu, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar… Testa nästa gång!

  1. Tack för tips Åsa – det känns galet att en avokadojunkie som jag inte haft koll på det här. Nu vet jag. TACK!

 5. Jag har aldrig fattat varken hur man hittar en mogen avokado eller hur man sedan kommer åt det ätbara, så jag har heller aldrig lärt mig tycka om smaken. Illa. Men jag följer noga avokadoskolan så snart ska jag väl våga mig på ett nytt försök. Just kärnan har jag extra svårt för, lite så här känner jag: http://thedoghousediaries.com/4549

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!