På senare tid har jag blivit pingad i avokadorelaterade frågor en himla massa gånger. Människor i min närhet som är med mig i jakten (den outtrötliga) och ojämna kampen om den perfekta avokadon. Och som vet att jag gärna glädjs med dem på en bra avokadodag. Jag välkomnar fler att göra oss sällskap på resan mot grönt guld.
Ni vet väl att en avokado brukar vara inblandad när det kommer till vanliga skärskador i kök. Vass kniv, hal och mjuk avokado. Big fail på den. Jag och Mela har tummat på att inte använda vassa knivar vid avokadohantering. Det kan sluta i blodvite. Dessutom ska man inte skära i en avokado som inte ger anspråk på att vara mjuk, det är liksom att tro på mirakel som inte kommer ske. Bordskniv fungerar. Trust me!
Looking good. Men inte ropa hej och så vidare.
Ett lyckat slut denna gång. Och som bonus kommer det en fortsättning på del 2456 i del 2457, där fortsätter vi skära i avokado. Spänningen mina vänner. Spänningen!