Välkommen till din nya favoritblogg!

Just nu

Jag har lätt stirrig blick och ett stadigt adrenalinpåslag. Jag drömmer att tågen går till bröllopet vi ska på och att vi inte hinner med. Två gånger samma natt, samma dröm som upprepar sig. Jag äter smågodis på stressreaktivt sätt istället för att djupandas och landa i en yogisk duva. Jag pappersåtervinner fyra års juridikstudier och sparar civilrättens grunder (bra att ha) och marknadsföringslagfstiftningsboken (bra att ha). Det var det liksom.

Det har gått upp för mig nu. Jag ska inte längre bo här. Det är verkligt verkligt, om du kan förstå? När jag putsar, fejar, packar för att allt ska vara sitt snyggaste.

Sorterar bokhyllans alla rader, rensar ur och återvinner, återvinner mer, skänker och säljer. Facebookgrupper och facebook marketplace har gett mig sms-tumme. Min telefon kan texten ”rök-och djurfritt hem, har swish” med ett knapptryck, som sparad rad. Smidigt ändå. Husets alla gröna växter står på vardagsrumsbordet, färdiga att placeras ut på nya platser, kompletteras, kastas. Soffan har fått nya kuddar i smutsturkos pastellnyans. Den matta snygga, i sammet, förstås. På stolar i vardagsrummet ligger ena badrummets piff, ljusrosa och grått, komplett med dyr handtvål och minivas.  Säljande förutsägbart.

Vi jobbar med ljuset. Med färgerna. Med städningen och flyttar kartonger, påsar och kassar med postit med text; ”ska säljas på loppis i vår” och ”ska hämtas när x slutat ha kräksjuka”. Barnet som är hemma har fri skärmtid och det som är på sportlov hos mormor och morfar har det lyx i jämförelse. Idag gick halva min arbetsdag åt att vara med på besiktningen. Nästintill prickfritt besiktningsprotokoll, axlarna e halv centimeter längre ner av det. Bra jobbat huset! Bra jobbat oss.

En ryggsäck i en favoritfärg som har packats undan. Ett magasin med utomhusinspiration som måste vänta. En fantastiskt vacker tulpanbukett som nu blommat ut. En ny kökslampa och ja – där har ni en del av vårt nya kök som jag lovat, som jag älskar och som jag ska flytta ifrån. 

Ikväll tar jag ledigt. Går på Moneybrother/Anders Wendinkonsert. Inte för att jag tycker det är en sådan bra idé utan för att det varit planerat i månader. Imorgon städar jag. PT-jobbar och länsar hötorget på kronärtskockor, avokado och ranunkler. Jag tror på ranunkler? Bytt ut bröllopsbild mot ”do more of what makes you happy” och tänker att på torsdag, efter fotograferingen får jag lite andrum för omtag till visning. Just nu är ett himla virrvarr av lådor, damm, högar, post-its, stressreaktivt agerande och förhoppningar.

En halv duva var det. Jag tar den nu, innan konsertkvällen med tidernas sämsta timeing.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!