Välkommen till din nya favoritblogg!

En ny mjölkfri frukost

Mina dagar består av en ny mjölkfri frukost! Vänta nu tänker du? Har Sofy också gått och blivit helt chia-macha-raw-super-bowl-laktos-glutenfree-obstinat och övergett rullmacka? Lugn och fin, nej då, ni har mig där ni har mig.

I november var jag ju i Thailand och åt (mestadels) veganskt och raw  i lite drygt en vecka. Alltå, november, det känns så långt bort plötsligt? När jag kom hem funderade jag på hur jag skulle kunna hänga i detta roliga sätt att laga mat och insåg snabbt att njaej, även om det var kul skulle jag inte få till det. Plus, gillar kött och fisk och så va.

Till frukost fortsatte jag hemma med Plantis sojayogurt (framförallt den med smak av jordgubb/smultron, mums!) eftersom jag mådde himla bra och hur vi åt i Thailand liksom hade omfamnat mig lite. De där varma dagarna med ljus och strand och ljummen vind och varmt hav kan ju göra så med en, hjälpa till att omfamna. Anyhow, jag fortsatte en tid och sedan handlade mannen annat och det blev ingen ny helt satt vana. Eftersom jag inte har något emot mjölkprodukter per se eller någon intolerans blev det så. Men nu va: Tadaaa, ny mjölkfri frukostrutin!

Eftersom Planti var med på STHLMheartbeat och introducerade sin nya yogoat i smakerna vanilj och naturell och så frikostigt bjöd och delade ut har jag nu ett litet lager med dessa godingar hemma av det som blev över. Det har resulterat i en ny mjölkfri frukost och banne mig om jag inte känner mig lite annorlunda och mår sådär bra nu såhär två veckor in!

Min besatthet för fusk-kaffelatte (spenderat mellan 25-50 kr om dagen på Starbucks kalla kaffe från kyldisken) är ersatt med en romans till Plantis goda Oat Latte, som katching-katching, kostar typ 15 spänn i butik. WIN!

Yogoat med smak av vanilj är min favorit, det är alltså en yogurt baserad på havre! Den går utmärkt att äta som den är men är också supergod i smoothies, eller med overnightoats med frukt. Den är söt men rund-tunn i smaken, absolut inte kvalmig och det är den största fördelen. Jag har sedan många, många år inte kunnat äta vaniljyogurt då jag tyckt att den liksom växt i munnen och tagit över, blivit massiv. Den här är inte så alls utan mer som en god vaniljsås? Ja, typ! Testa om du har problem med vaniljyoghurt och vill hitta ett gott alternativ!

Den naturella yogoaten är en helt vanlig naturell frukost som passar fint att äta för sig själv eller med en god granola. Jag är nyfiken på att återskapa denna smoothie som Planti bjöd på (eller variant av den)  i sin monter hemma hos mig. Kanske till söndagens frukost som brukar innehålla smoothie!

Just nu äter jag alltså mjölkfri frukost och mår himla fint så jag tänkte ha det så en längre tid framöver eller så länge jag inte är sugen på annat. Eller nä, nu kom jag precis på. Helt mjölkfri är frukosten ju inte pga älskar smör på macka (och generellt) och det behåller jag. Men ja, ni fattar, yoghurt är utbytt mot yogaot eller sojayogurt.

Det är lite oklart vad du ska göra med den informationen, men inspireras kanske? Testa kanske? Njuta av fina bilder på min nya frukostrutin?

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!