Vet ni hur enkelt det är att göra egna glasspinnar? Jag kan sammanfatta i ett ord: superenkelt!
Du behöver formar, nåt som kan agera pinne och flytande god vätska. Tänk smoothie, typ, och det blir sällan fel. Tropiska frukter, svenska bär, mjuk och rund banan med jordnötssmörscrunch. Mjölk, yoghurtbaserad eller juicebaserad – jag testar det mesta och det mesta blir gott.
Jag använder silikonformar för isglassmakande och silikonformar för barnmatsgörande för mina hemmagjorda glasspinnar. Det fungerar bra och kan vara ett tips om ni äger sådana. Isglassformar finns lite varstans nuförtiden, testa heminredningsbutiker eller stora matvarubutiker!
Vanilj/jordgubbsfil (ny variant i kyldisken som prinsen köpte hem) med lakritspulver, några bananslantar och lite honung blev supersmarrigt. Att frysa ner bara mixad vattenmelon blev lite för isigt, och man kan tänka på att ösa på med smaken i koncentrerad form då allt som är fryst smakar lite mindre. Extra syrligt, extra sött.
Att göra egna glasspinnar. Superenkelt. Superbilligt. Supergott!