Välkommen till din nya favoritblogg!

Här handlar jag ekologiskt kött

Idag fick jag ett mail av min gamla kompis Mattias att det är dags för Stockholmsleverans av ekologiskt kött igen. Mattias har precis tagit över familjens gård och är nu bonde på vad jag gissar nästan heltid. Hemma på gården föder han och hans sambo Anna upp köttdjur av rasen Charlois. Blonda bjässar till lyckliga kor!

Vi köpte vår första köttlåda i höstas, och har njutit av gott kött hela hösten och vintern. Vi har någon enstaka biff kvar, men har slut på nötfärs och exempelvis grytbitarna som vi gjorde grymt långkok på. På måndag blir det påfyllning med en ny tiokiloslåda eftersom de kommer till Stockholm för leverans! Eftersom ni ofta gillar det jag gillar så tänker jag berätta mer. Ni kan tycka att det är reklam, eller så tänker ni ”fasen vad härligt att jag får reda på en möjlighet att köpa härligare (nästan) kravmärkt och ekologiskt kött”.

Mattias berättar: Köttet i lådorna kommer från djur som till allra största del äter gräs. På sommaren betar de naturbetsmarker som hjälper till att hålla det svenska landskapet öppet och vintertid äter de ensilage. Djuren är ekologiska (konstig mening!) och snart även certifierade enligt KRAV´s regelverk. När vi producerar ekologiska produkter får vi inte använda kemiska bekämpningsmedel, inte sprida konstgödning, djuren måste gå fritt och ha extra gott om utrymme och utevistelse. Djuren mår helt enkelt lite bättre! Kalvarna föds på gården och går med mamman till de är ca 8 månader gamla. Resten av tiden går de i lösdrift på vintrarna och betar på somrarna. Vill du veta mer? Läs gärna från embryo till gryta.

Köttet är hängmörat i ca två veckor, benfritt, konsumentpackat, vakuumförpackat och uppmärkt med del.

ekologiskt kött stockholm

Liten Köttlåda ca 10kg eller stor köttlåda ca 10 kg: Blandat nötkött bestående av köttfärs (5kg eller 10 kg), filé/entrecote/ryggbiff, bog, högrev, ytterlår, innanlår, fransyska, rostbiff. Pris 139:- per kg

7 * grillkorvar 700gr-passar utmärkt att grilla eller steka, även att äta kalla. Pris 100kr/förp. Innehållet i korven är tämligen enkelt: nötkött och börders från Knutstas (gårdens namn) djur, kryddat med salt (nitritsalt vilket är det enda E-numret) och peppar. Innehåller inga allergener ex ägg, mjöl, mjölk.

Familjens son Melker äter tydligen dessa med stor aptit, så jag tänkte testa om E också gillar dem.

Leverans: Allt kött levereras djupfryst. Kontant betalning vid leverans eller förskottsbetalning till BG, kända kunder får faktura-10 dagar.

Jag vet inte hur många lådor Mattias kan fixa fram, men om ni är intresserade så kommer de som sagt till Stockholm på måndag. Vi hämtar köttlådan vi köper vid Nacka Strand, och tidigare har det även levererats på Kungsholmen och centralt i Stockholm.

Kontakt och beställning: Maila på knutstacharolais@gmail.com och ni kan beställa fram till söndag kväll.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!