Här får du inspiration till lunch på fem minuter, precis så snabbt som du och framförallt jag vill att det ska gå när backintervallerna nyss är sprungna och energin ligger i nivå med fotknölarna. Det var faktiskt precis efter backintervaller med Milla som jag åt den här lunchen. I fredags, närmare bestämt. Nåväl, idag är en ny dag och visst behöver vi båda få i oss lunch även idag.
Det är en viktig grej för att kunna återskapa den här lunchen snabbt och det är att du har kokta rödbetor hemma, antingen förkokta av dig eller köpta förkokade rödbetor. Länge funderade jag på vem som egentligen köper de där förkokta, tills jag blev en av dem. Såhär: Klart billigare förstås att köpa och koka, men inte billigare om de ligger i kylens nedersta fack och blir dåliga tills de slängs för att ingen orkar koka och skala. True story, har hänt många gånger. Färdigkokta rödbetor inhandlas därför nu ibland och används med fördel till lunch på fem minuter!
Sofias snabba lunch på fem minuter, 2 personer
Ta fram skärbärda, kniv och två tallrikar, fördela direkt.
- Hallomi, ett paket, skivas och steks – under tiden skivorna med halloumi ligger i pannan fixar du resten!
- Mozarella, ett paket, delas och rivs.
- 4 rödbetor, färdigkokta, skär i bitar.
- 1 tomat, skär i bitar.
- 2 avokado, skär i bitar, en avokado per tallrik förstås.
- En näve machesallad per tallrik.
- Pumpakärnor, sprinkla över.
- När Halloumin är klar, lägg på tallrikarna och servera genast!
En snabblagad lunch på fem minuter – enkelt och gott!