Välkommen till din nya favoritblogg!

Overnight coconut oats

Overnight coconut oats med bärtopping i färgsprakande tappning, det fick bli dagens energikick. Vill du också testa? Självklart delar jag med mig av receptet (på en höft, som alltid). Det bästa med detta recept är nästan att jag hittat  ett sätt att använda chiafrön, hela hemligheten för mig är att låta bli att tänka att jag ska göra chiapudding och istället göra overnight oats. Ganska lika, men en hel världs skillnad ändå.

Jag använde en halv burk kokosgrädde som blev kvar efter att jag gjort pannkakssmet men du kan självklart ta annan vätska. Fördelen med kokosgrädden är att det blir väldigt krämigt och fast.

overnight coconut oats

Sofys overnight coconut oats

  • 0,5 burk kokosgrädde
  • En liten näve havregryn, 3-4 matskedar kanske?
  • En skvätt mjölk, om det känns för torrt
  • 1 msk chiafrön
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk lingonpulver

Ställ i kylen över natten, eller kanske från morgon till eftermiddag/kväll och du har ett mellanmål när du kommer från jobbet. Detta mellanmål står du dig bra på, fungerar självklart också toppen som frukost. Kardemumman är grejen tycker jag, den maskerar så att kokossmaken inte tar över och lingonen ger en härligt syrlig touch till kardemumman!

 

Topping

Jag använde mig av havtorn samt en näve blandade röda bär från en färdig fryspåse. Havtornen har jag fått av min mans faster, sådan lyx med hemplockade havtorn! Jag vet inte om toppingen egentligen kräver havtorn, det var mest att jag såg en chans att färgmatcha och en anledning att ta fram de godaste av bär. Röda bär tror jag duger himla bra och tar inte över från kardemumman.

Att jag älskar havtorn är ingen hemlighet, det är en sådan smakexplosion och ganska olikt andra frukter eller bär. Möjligen är det hjortron som jag tycker är i närheten av lika intensiv i smaken. Vi fick havtornen förra sommaren och jag har sparat på dem, likt guld i frysen, men nu är det verkligen dags att börja använda dem. Häromdagen kastade jag ut en massa svamp som råkat blivit liggandes alldeles för länge, fina trattkantareller i bra små paket, men som det var lite för länge sedan de fått vara med. Inte egentligen sparade så mycket med flit att det ”de ska ätas vid något extra speciellt  tillfälle” men bara liksom hamnat bak och i glömska. Detta öde för havtorn av guld? Åh nej, jag ryser vid tanken. Så alltså, overnight coconut oats med havtornstopping, och ett sätt att få i mig de fina chiafrön som bor i mitt skafferi.

Nyttigheter på en måndag, testa och se om du gillar kombinationen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!