Välkommen till din nya favoritblogg!
potatissallad-och-halloumi

Potatissallad och halloumi

I fyra dagar har jag ätit samma samma middag; potatissallad och halloumi, med vissa förändringar. Vansinnigt gott och klart på tiden det tar att steka halloumin. Du borde verkligen prova att göra en stor skål av denna potatissallad inför en semestervecka, eller kanske den tuffa veckan inför semestern, den när allt ska bli klart.

Jag jobbar en intensiv vecka med lärarjobb på Birka folkhögskola, reser 18 mil per dag och försöker hinna det mesta av det andra däremellan – och att ladda inför helgens tävling. Jag behöver bra energi i systemet och det ska vara enkelt och snabbt.

potatissallad-och-halloumi

Potatissallad och halloumi, så gör du

Koka färskpotatis, något kilo eller lite till. I en skål rör du samman:

  • 1 burk mellanstor kapris
  • 1 bunt skivad salladslök
  • 1 paket sojabönor
  • 2 msk koriander
  • 1 citron, riv ner skalet och krama i saften
  • salt och peppar (förstås!)

När potatisen kokar skivar du halloumin och steker i stekpanna, du vill förstås få till den perfekt guldbruna stekytan. Häll av vattnet, spola kallt vatten på potatisen, skär upp den när den är ljummen. Blanda ner i skålen med övriga ingredienser. Servera dig en själv en stor portion med potatissallad, addera halloumi, sallad och kanske mozzarella om du har.

Inte särskilt svårt, inget speciellt avancerat, men mötet mellan koriander, salladslök, kapris och citronsaft blir fantastiskt.

Middag för en vid mitt köksbord i ett hyfsat heltomt Åre Sadeln, innan kvällen fortsätter. Exakt sådan sommarmat jag älskar har jag ätit i dagarna fyra, landat ner på en stol, lyssnat på ljudbok samtidigt.

Efteråt har jag fightats med för sliriga däck på leriga branta sluttningar och en begynnande förkylning. Inget nytt om du följt mig på instastories!  Middagen med potatissallad och halloumi har gett mig fin energi och jag tänker att den kanske kan stötta också din vardag, om den är lite fullproppad med saker som ska hinnas med och middag mest blivit en rad på en lista.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!