Välkommen till din nya favoritblogg!
karta som tapet

Karta som tapet

Efter några timmars arbete och knappt några svordomar (vem kunde tro!) har vi nu en karta som tapet!

Vi har haft en vision om en stor karta i hallen i Åre, en karta över närområdet som inbjuder till äventyr och upptäckarkust, en karta där vi kanske kan märka ut spännande utflyktsmål och pricka av upplevelser.

Karta som tapet

Med en grym ingenjör i familjen kom det sig så, att en karta som tapet blev vår lösning istället för kartor i någon slags tavellösning. Data hämtades, ett program byggdes(!) som satte ihop stora delar av kartdata av Jämtland till en jättebild. Vi justerade mättnadsgraden så att det gröna och det blåa inte blev fullt så livligt och skickade slutligen in kartbilden som en högupplöst bild och bilden blev tryckt till tapet! 

Totala nybörjare på tapetsering, med prestigeprojektet få snygg tapetkarta på väggen framför oss, startade vi förstås med att läsa instruktioner. Sedan kolla youtube. Försiktigt positiva och enormt peppade drog vi igång tapetseringsprojektet. 

Klippa isär våderna, loda in och mäta, limma på vägg och släta ut luftbubblor. Någon enstaka svordom, men med bra teamwork och noll bråk (grundöverenskommelse) tapetserade vi oss åt höger mot ytterdörren. Sju våder senare var vi klara och hade karta som tapet. Jämtland i våra hjärtan!  Kanske har vi nu Åres mest inspirerande hall i vår ägo,  med en karta som tapet som inspirerar till utflykter och toppturer och vi är så fantastiskt nöjda!karta som tapet

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!