Välkommen till din nya favoritblogg!

Skördetips

Eftersom jag fortsätter att snora (va, blev jag inte mirakulöst helt frisk över en natt?) ger jag idag tips på temat skörd från trädgård. Har man ingen trädgård kan man glädjas åt de som har, och har man trädgård men inte kommit så värst långt med den kan man åka till sina föräldrars (så gjorde jag).

Röda vinbär är mogna nu. Klipp av hela kvistar med bären på och frys in, snygga och dekorativa på diverse efterrätter, så som kladdkaka (mmm kladdkaka) och kanske ännu bättre olika cheesecakes (åhhh cheesecake!).

20120714-115456.jpg

Rabarber är nice, och det har många mycket av. Förra året skördade jag massor, sköljde, skalade där behov fanns och skar i mindre bitar som sedan frystes in i zippåsar. Sedan kom svärmor med åtta liter blåbär och det som skulle blivit rabarberpajer blev det inte mycket med. Men ändå. Tips!

Vitlök, himla gott! Köp sättlök eller tryck ner delade köpta fräscha vitlöksklyftor i jorden nu i höst. Ja i höst! Nästa sommar (ja långt bort kan tänkas) kan du hämta in det här härliga resultatet.

20120714-120135.jpg

Och note to self. Köp jordgubbsplantor. Många eller några och få ner dem i jorden. Nästa sommar ska jag äta solvarma jordgubbar till frukost, lunch, mellis och i salladen till middag. Färdiga att plocka, bjuda och njuta. Ja, så ska det bli!

20120714-120752.jpg

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!