Välkommen till din nya favoritblogg!

Storhandling á la Sofy

Jag njuter av att handla mat, det är lite av en avkoppling och rolig stund för mig. Jag är väldigt glad över vårt stora Coop Forum som har brett och stort utbud av nästan allt jag vill ha. Jag handlar gärna ekologiskt, när jag kan och tycker det fungerar prismässigt. Vissa saker köper jag alltid ekologiskt, andra saker oftast ekologiskt, men saker som pris och datum får också vara med och styra. Jag försöker också tänka lite klimatsmart kring transporter, men handlar samtidigt det jag känner för. En kan inte göra allt. Alla kan göra något. Mest av allt tänker jag på att köpa god mat som vi kan laga bra middagar på och som är till största del naturlig och fri från tillsatser. Återigen, inte alltid, men oftast. Då mår vi bäst!

Typiskt normalt bloggbeteende – att ställa upp alla varor snyggt på köksbänk och fota dem innan de åker in i skåp och kyl.

Korven ni ser på bild är vår absoluta favoritkorv, med 97% kötthalt ( jag äter normalt inte korv, särskilt inte om den har mindre än 90% kött). Den är dagens tips. Jag har varit nyfiken på Kesella Citrus, som ska smakas. Appropå citrus. Citroner – alltid, alltid ekologiska och kravmärkta. Samma med ägg, bananer och kaffe. Kyckling köper jag alltid färsk och svensk. Överhuvudtaget köer jag sällan frysta grejer, förutom exempelvis hallon, edamamebönor och ibland som idag, räkor till olika röror där det känns onödigt lyx med färska. Räkröran i burk är köpt över disk, bara fina grejer i och dyr som satan var den. Tisdagslyx.

Hur handlar ni? Njutningshandlar som mig, eller stresshandlar? Matkasse till dörr?

  1. Åh, jag njutningshandlar absolut! Bland det bästa jag vet. Förstår idén med matkasse, men den kommer inte innanför min dörr:) Älskar att strosa runt i butiker, varierar mig gärna och besöker både mindre butiker och stormarknader. Kvalitet går före pris här, men med lite planering brukar det gå att komma någorlunda billigt undan:)

  2. Edamerbönor figurerar lite här och där bland bloggarna (nåja, hos dig och hos träningsglädje) – jag vet inte es vad det är. Nyfiken letade jag i Kvantums frysdisk men hittade inte. Visst är det väl i frysen man ska leta?

  3. Njutningshandlar! Det är ju roligt! Har aldrig förstått dom som gruvar sig för att gå och handla mat. Sen är det väl mindre roligt i slutet av månaden då man (läs: vi) kanske inte kan handla lika roliga grejer…. Lite handling efter kassan – extra pengar = extra roliga grejer och tvärtom.
    Men grönsaker och frukt är viktigt!!

  4. Både och faktiskt. Rätt trevligt att handla när jag har bra med tid, och då fylls skåpen rejält. Bland det bästa som finns är ju faktiskt att ha bra råvaror i skafferiet!

  5. Tips på hur du ska äta kesella citrus. Taget från Buffé och modifierat (dvs tagit bort vispgrädden som inte alls behövs) Häll upp kesellan i ett glas, lägg på färska hallon, strö över lite krossad turkisk peppar. Klart!

    1. Tack! Jag åt den med mosade hallon igår, men nja… jag är nog en sån som behöver grädden till, ha, ha!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!