Välkommen till din nya favoritblogg!

Storhandling á la Sofy

Jag njuter av att handla mat, det är lite av en avkoppling och rolig stund för mig. Jag är väldigt glad över vårt stora Coop Forum som har brett och stort utbud av nästan allt jag vill ha. Jag handlar gärna ekologiskt, när jag kan och tycker det fungerar prismässigt. Vissa saker köper jag alltid ekologiskt, andra saker oftast ekologiskt, men saker som pris och datum får också vara med och styra. Jag försöker också tänka lite klimatsmart kring transporter, men handlar samtidigt det jag känner för. En kan inte göra allt. Alla kan göra något. Mest av allt tänker jag på att köpa god mat som vi kan laga bra middagar på och som är till största del naturlig och fri från tillsatser. Återigen, inte alltid, men oftast. Då mår vi bäst!

Typiskt normalt bloggbeteende – att ställa upp alla varor snyggt på köksbänk och fota dem innan de åker in i skåp och kyl.

Korven ni ser på bild är vår absoluta favoritkorv, med 97% kötthalt ( jag äter normalt inte korv, särskilt inte om den har mindre än 90% kött). Den är dagens tips. Jag har varit nyfiken på Kesella Citrus, som ska smakas. Appropå citrus. Citroner – alltid, alltid ekologiska och kravmärkta. Samma med ägg, bananer och kaffe. Kyckling köper jag alltid färsk och svensk. Överhuvudtaget köer jag sällan frysta grejer, förutom exempelvis hallon, edamamebönor och ibland som idag, räkor till olika röror där det känns onödigt lyx med färska. Räkröran i burk är köpt över disk, bara fina grejer i och dyr som satan var den. Tisdagslyx.

Hur handlar ni? Njutningshandlar som mig, eller stresshandlar? Matkasse till dörr?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!