Välkommen till din nya favoritblogg!
thaisoppa med räkor

Thaisoppa med räkor – Middag på 5 minuter!

Thaisoppa med räkor. Det är en middag på 5 minuter det och nu ska jag vandra dig igenom detta enkla som är ´alldeles för lätt att laga för att kallas för recept. Det tar seriöst inte mer än fem minuter att få fram maten på bordet. I alla fall inte om man halvskarvar så som jag gjorde.

Thaisoppan är färdig från kyldisken i butik och jag adderar några delar som tillbehör för att göra middagen lite mer matig och härlig att äta. På det här viset är vi två som tänkt åt dig. Först gjorde Kelda soppan och jag adderade min twist, du behöver bara repetera!

thaisoppa med rakor
Thaisoppa med räkor, klart på fem minuter!

thaisoppa med rakor

Thaisoppa med vitlöksfrästa räkor

Så som jag beskriver det blir det middag/lunch för en-två personer. Och väldigt gott!

  • 1 paket Kelda färdig thaisoppa. Den här är god, ganska kryddig och stark i smaken!
  • 1 strimlad morot
  • 2 handfullar större räkor (tigerräka eller liknande, eller vanlig räka)
  • 1 vitlöksklyfta, riven plus olja att steka i
  • 0,5 citron. Mest för snyggt om jag ska vara ärlig. Ärlig är bra.
  • En näve machésallad som lika gärna hade kunnat vara koriander eller spenat. Ta något härligt grönt, okej?

färdig thaisoppa med räkor, Gör såhär:

Tina räkor helt kort innan du fräser dem i stekpanna i olja. Riv ner vitlöksklyftan. Stek och fräs ocvh ta av från plattan när de krullat ihop sig.

thaisoppa med rakorSkala moroten, dela och skär i strimlor. Värm soppan i mikrovågsugn eller på spis. Ta fram sallad och skär citronklyftor av citronen.

Häll upp soppan i skål (om den inte värmts så i mikron). Lägg i morot, lägg i nyfrästa räkor och toppa med grön sallad eller vad du nu valde för härligt. Servera med citron och ev bröd och smör till! Mer protein? Addera sojabönor i soppan!

thaisoppa med rakor

Vet du med dig att du har lätt att ta till nödlösningar som blir middag bestående av fil och flingor, eller hämtmat som blir jobbigt för plånboken hoppas jag att det här kan inspirera till att annat val. Köp hem och ha en färdig soppa hemma och räkor bor bra i frysen. Att ha fått i sig varm och lagad mat hjälper massor med energinivån och lägger grunden för nästa dag!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!