Välkommen till din nya favoritblogg!

Vegetarisk pastasås med fänkål och citron

När det kommer till vegetarisk pastasås finns det förstås en uppsjö av recept, men har du inte testat att göra vegetarisk pastasås med fänkål och citron vill jag verkligen rekommendera det.

Den här rätten är busenkel att laga och även om den är billig kan den bli festlig i sin enkelhet. Trogna läsare vet att jag berättat om detta egenkomponerade recept förut, men en klassiker är en klassiker och förtjänar mer synlighet, och nya bilder!

Vegetarisk pastasås med fänkål och citron – du behöver:

Pasta, kanske godast med tagiatelle, men pastaskruvar eller en annan pastaform går också bra! En fänkål, skalet av citron, plus lite av saften, 0,5 av en hel solovitlök, en ask coctailtomater, en näve valnötter ( kan uteslutas), 2 dl grädde, 0,5 rödlök . Mozzarella till servering. Salt och peppar är underförstått! 

VEGETARISK PASTASÅS MED FÄNKÅL OCH CITRON – recept:

  1. Ställ två kastruller på spisen, den ena med rikligt med vatten i för din pasta, den andra med en rejäl klick smör i.
  2. Tvätta och skiva en hel fänkål till tunna strimlor, skär lök och vitlök. Lägg i kastrullen där smöret smält.
  3. Fräs grönsaksblandningen tills den blir lite mjuk och svettig, smakerna och dofterna kommer fram. Lägg i hälften av coctailtomaterna och valnötterna. Släng i pastan i kokande pastavatten.
  4. Tillsätt grädde och rivet citronskal, låt såsen sjuda en kort stund. Ta fram en mixerstav eller en matberedare och mixa sedan såsen lite slarvigt. Smaka av med salt och peppar och tillsätt kanske lite citronjuice.
  5. Riv mozzarella, duka bordet!
  6. När pastan är färdig, slå av vattnet och gör dig redo att servera en fantastiskt god vegetarisk pastasås med fänkål och citron!

Pasta med vegetarisk sås, en enkel och snabblagad god klassiker i mitt hushåll. Som sagt, jag rekommenderar dig att testa den!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!