Välkommen till din nya favoritblogg!

En skidtur till lyckans läger – del 1

 

Lyckans läger är två stugor utan el och vatten som ligger fint vid Offsjön, ca fem kilometer från Edsåsdalen. Stugorna, som hyrs på förhand och tillsammans har åtta sovplatser, är utrustade med sängar, ett litet gasolkök, köksutrustning, kamin och ett bord. Nere vid sjön finns vedeldad bastu! Med längtan efter ett lagom äventyrligt dygn, mer än en vanlig motionsrunda och tid tillsammans, styrde tjejgänget kosan mot Lyckans läger på turskidor nu sista helgen i mars.

Skidturen till lyckans läger, vinterturen 2020

Vem älskar inte messenger? I vår grupp klarades all kommunikation kring pepp, fördelning av arbetsuppgifter och ansvarsområden, packning, utrustning och en hel del därtill av på ett smidigt sätt. Nio Åre-tjejer var vi som var fullt friska och kunde ta oss iväg på turen som räckte från lunch söndag till lunch måndag.

Jag hade tilldelats ansvaret för foto, pepp och gotte, arbetsuppgifter jag gärna tar och är nöjd med att få! Vi hade turen att ha en fjällpulka i gänget, vilket är min rekommendation, för att få med sig all mat och dryck (läs rödvin) om man som grupp i övrigt vill kunna ha packningen i dagsryggsäckar kring 40L. Det drar direkt iväg i grejer att ta med när det blir övernattning med sovsäck och käk. Mer om vad jag packade kommer i ett eget inlägg, nu fokuserar vi på turen med start med anmarschen:

Kläder för turen: Underställsbyxor och underställströja, skalbyxor, lager 2 i form av tunn ulljacka och så skaljacka ytterst. Tunn ullmössa och goggles! Jag hade vanliga längdskidor med skins, de flesta andra turskidor med korta stighudar och av tjejerna tog sin topptursutrustning.

I snöfall och vindbyar drog vi iväg på vinterleden som mestadels går uppför. Det är bara fem kilometer men helt sanningsenligt så kändes fem kilometer uppför med tung ryggsäck rättså mycket längre än fem kilometer runt ett vanligt motionsspår, men på ett härligt sätt. Vinden tilltog ju högre upp vi kom och den där härliga känslan som uppstår när man får böja ner huvudet och bara kriga på, den infann sig.

Hur snygga är förresten inte ledkryss? Det är något med det röda mot snön, hur de som stått några vintrar och blöta höstar fått lav och mossa och blivit vindpinade. Jag älskar ledkryss. Fotar dem ofta och gärna och är glad att jag har en plats att publicera dem på såhär!

Happy face när Lyckans läger dök upp!

Lyckans läger är alltså två likadana små stugor. Vi drog direkt igång med att hämta ved och sätta igång en brasa i kaminen för att värma upp den råa inomhusluften. Efter god medhavd lunchmacka var det dags att fixa vattnet och såklart tända upp bastun!

Fotografen, det vill säga jag, tog paus med kameran när det kom till vedeldad bastu och rullning i snö. Hade du varit med hade du hört glada skratt och ett visst adrenalinpåslag när kall nysnö träffade varm hud. Härligt var ordet! Inget trendigt isvaksbad tänker du? Nej, vi hade tankar åt det hållet men eftersom vi fick skotta en bra stund och nästan hela isborren gick åt på längden bara för att nå ner till vattnet blev det bastu plus snö, det dög gott och väl!

Efter bastun hängde vi runt ute ett tag till, busade med hundar, vände ansiktet mot snön, njöt av tystnaden och lugnet innan vi gick in för rödvin och middag. Det och pangdagen som fjället bjöd på som belöningen för dag ett, den tar vi i del två!

Lyckans mig som har ett så fint tjejgäng att göra fjälltur till Lyckans läger med!

 

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!