Välkommen till din nya favoritblogg!

Vandringstights eller Friluftstights

Vandringstights eller friluftstights är ett relativt nytt plagg för oss som gillar träning och friluftsliv. Det är precis som det låter ett par tights, men med fördelarna av en friluftsbyxa i form av att det finns eller kan finnas fickor samt att materialet är mer slitstarkt än hos vanliga löpartights. Vandringstights eller om du vill friluftstights är alltså friluftsbyxor i tight passform som är gjorda för att du ska vara aktiv i. Hörde jag hallelujah? 

Jag ÄLSKAR friluftstights. Frågor på det? 

Friluftstights – vandringstights  – för vandring, klättring, löpning, mountainbike!

Det fantastiska med friluftstights och som jag blivit fullständigt kär i är att de har de flesta av träningstightsens fördelar plus några till. Jag är förstås partisk givet att jag arbetar som varumärkesambassadör för Bergans of Norway, men jag älskar deras friluftstights, FLÖYEN W PANT, som jag bär på alla bilder här.

fördelar med mina friluftstights

  • Jag skrotar gärna runt i träningstights eftersom de är så bekväma och följsamma – CHECK även på dessa sköningar.
  • Jag kan sitta på stenhällar utan att 1; få stenhårt skrovel i rumpan så att det knappt känns som att det är tyg emellan och 2; jag slipper oroa mig för att tightsen går sönder av det. De är alltså förstärkta i knän och rumpa.
  • Det finns en sidoficka på låret för min mobil! (så mycket YEAH!)
  • Det finns nu ett par byxor som jag kan yoga i på morgonen, sedan heldagsvandra i och kanske cykla en kvällstur med!
  • Många har svårt att hitta vandringsbyxor  som sitter skönt och bra, vissa känner sig kanske inte helt i synk med att vara ”friluftspersoner” – för båda dessa passar friluftstights perfekt. Enklare att få till passformen och de känns mer träning än andra typer av vandringsbyxor.
  • Budget: Många tights för friluftsliv kostar mindre än friluftsbyxor (i flesta fall)!

Köpa vandringstights

Tänk TIGHTS när du väljer storlek! Friluftstights är skapta för att sitta som ett par tights gör och modellen är framtagen så att du ska välja din vanliga storlek. Jag bär storlek S på bilderna.

Flöyen womens pant finns i grönt, svart/grå och marinblått och sålde slut överallt 2018…så passa på!

De har relativt hög midja, dragkedja nedtill och ficka både på benet och i svanken. Jag har vandrat, hängt, cyklat mountainbike, yogat och joggat i brallorna. Mitt enda minus är att midjebandet på insidan är lite svårt att knyta upp, funderar på att byta ut det till ett mer halkigt alternativ för lättare av och påtagning.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!