Välkommen till din nya favoritblogg!

Längdskidor med chokladstopp

Vackert väder en söndag strax efter lunch i senjanuari. Utflyktssug i magen och nyvallade längdskidor i förrådet gjorde att valet blev enkelt. Klart vi kör längdutflykt med chokladstopp!

Från beslut till genomförande ska det vara kort och gå lätt, det är nyckeln för mig och oss att faktiskt komma ut så mycket som vi gör. Allt från att alla utflyktsgrejer har sin egen låda till att ryggsäcken hänger redo i hallen. E är sin mammas dotter och valde att dokumentera fika före avfärd.

Egentid med en positiv och påhittig tjej som älskar längdskidåkning. Då kan man hitta nya vägar och låta äventyret vara målet. Björnens skidspår har alternativ start, en kuperad historia längs elljusspåret eller plattare över myren. Vi valde att mjukstarta och fick snart upp värmen.

Snön, sträv och glittrande. Gran och fjällbjörk aldrig så vacker som när den är snöklädd. Tystnaden, slående.

Efter några kilomter pausade vi för den obligatoriska chokladen och var som ett utropstecken av glädje för alla som åkte förbi. Samtliga drog på smilbanden och verkade gilla vår utflykt lika mycket som vi själva njöt av den.

Vill du boka längdskidsresa och åka längdskidor på träningsresa – kolla in outdoor stories träningsresor med längdskidor!

E har grönbruna ögon som kan glittra i guld och jacka, byxa och tumvante från, annonslänk: Bergans kollektion Ruffen (just nu 25% rabatt på jackan!). Jag klädde mig i min favoritskaljacka Slingsby, en trelagers skaljacka

gjord för högpulsaktivitet. Mina längdhandskar är från Hestra.

 

Sista kilometern hem avslutas med en backe som fått fler att skaka i knäna. Eftersom båda tyckte det var så kul att åka utför tog vi några backar till av bara farten, och inte gjorde det något heller att ljuset föll så fint?

Med rosiga kinder och varm choklad i magen kunde vi sedan hålla söndageftermiddag, hämta upp resten av familjen som åkt alpint istället. Vi begav oss iväg på ett helt annat slags äventyr, av en helt annan karaktär. Om det blir något mer av det mötet det får framtiden utvisa!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!