Välkommen till din nya favoritblogg!

Om Black Friday och konsumtion

Den här platsen på internet och hela mitt jag bankar med ett hjärta till bredden fullt av kärlek för outdoor. Träning utomhus så som löpning, cykling, längdskidåkning, paddling. Styrketräning inne eller ute, mobilitetsträning och yoga för att stärka det grenspecifika. Alpin skidåkning i både pist och utanför och att gå uppför med hudar. Jag vill göra dig stark, glad, peppad och kunnig och bjuda på en inspirationsboost för utomhusbruk. Träning med hjärta för outdoor, brukar jag kort sammanfatta. Efter att du har läst hos mig är det din tur att ge dig ut! Ge dig hän!

 

Men det är mer än träning:

Upplevelser; som att sitta på bergets topp med dinglande ben och ta in det stora. Vistelser, som att vakna en morgon i ett tält och utanför har knotten vaknat till den milda grad att frukosten får intas gåendes därifrån, eller att upptäcka ett nytt favoritområde och stanna där i flera dagar för att upptäcka mer. Vardagsliv och semesterliv i Åre och andra orter. Spendera  helger utomhus, låta blicken sila genom eldens lågor, dra en dunjacka över huvudet vid rast. Ett recept här, en föreläsning om träningslära där, en genustanke, ett vardagsinlägg om något som fastnat i mig, eller om en vanlig tisdag.

För alla de här sakerna krävs det inte avancerade prylar. Men det finns verkligen tillfällen som blir så mycket bättre med utrustning som är anpassad för uppgiften, eller med kläder som sitter rätt och är tillverkade i rätt material. Så jag berättar om det. Vad jag använder och när. Varför. Och med partners i Outdoorbranschen närvarande kan jag ge dig mer.

Jag är glad att verka i en outdoorbransch där medvetenheten om att vår planet behöver tas om hand är högt på agendan och varit i många år. Jobba ihop med varumärken som har en hållbarhetspolicy som är superintegrerad och ett nav i verksamheten (Bergans som exempel). Jag skäms inte för att jag visar köptips, berättar vad jag har på mig och varför för jag vet att många också vill veta. För torr plus varm = glad = vill göra igen = starkare och hälsosammare du.

Black friday // Black weekend // Black november på uppochhoppa.se

På fredag och framåt mot Black Friday kommer jag posta mina bästa köptips under denna konsumtionshelg. Inte för att jag prompt vill bidra till konsumtionshets, utan för att den bransch jag verkar i och uppmanar till har en hel del specialprodukter som är mer eller mindre – du avgör själv – nödvändiga, och har ett pris satt efter den kvalitet och hållbarhetstänk produkten leverar. Ja, det klan kännas dyrt med outdoorprylar och kläder. Rättså ofta kan en ny skaljacka kännas dyr, även om den ska och kan leva i sju-tio kommande år.

Löparväst, köpt med 30% rabatt i somras – en BRA deal på en produkt jag hade behov av. WIN!

Inför black friday; Nu vill jag dela min egen shopping-teknik med dig:

När jag shoppar går det alltid till på samma sätt.

  1. Har jag ett behov?
  2. Är det ett bra köp? Bra produkt jag ändå skulle handla nu eller framåt plus erbjudande där jag gör av med mindre pengar = WIN

Har jag behov:

På fråga 1 kan jag landa i att ja; det är ett behov som är reellt. Hälen är tunn på skidstrumpan av användning, jag vill kunna åka baksidan på ett tryggt sätt (tranciever och lavinutrustning! (plus kunskap) ) eller barnets skidhandskar är för små. Ibland finns inget superbehov och jag låter bli. Jag kan också tänka att om svaret på fråga 2 är JA! och jag kan se ett kommande behov så kan jag köpa för att vara redo. Tänk, nästa storlek på skidoverall, etc.

Är det ett bra köp?

Denna fråga har två underdelar. Del 1: Är det en bra produkt? Kvalitet, kan hålla länge för mig eller om för barn för fler barn än ett. Är den i ett bra material, var är den tillverkad och av vilka? Miljöarbete och hållbarhetspolicy!!!  Ställningstagande: har aldrig och kommer aldrig köpa något från wish eller liknande. Del 2: Är det ett bra pris?

 YES, jag erkänner och lägger mig platt; jag är en sucker för en bra deal! KAMPANJ är ett älsklingsord, så bara är det.

Så. Nu vet du hur det ligger till kring black friday och mitt varande på internet och du kan fundera kring garderobens innehåll för senhöst, vinter och vår, för skidåkning, vinterspring, snöcykling eller vad det är du vill syssla med. Jag kommer att ge tips och beslysa kampanjer eller rabatter och produkter som jag håller nära hjärtat. Sofys bästa liksom!

Jag kommer också handla själv. Smarta och planerade köp till rabatt nu istället för till ordinarie pris i december.

Ps. Man får tycka olika om det här. Göra olika. Att ha planeten på agendan är dock något jag verkligen vill lyfta och stå för. Välja vad vi handlar, när och varför. Vart vi reser, hur och varför. Vad vi äter, hur, varifrån och varför. Alla har sina egna svar och lösningar!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!