Välkommen till din nya favoritblogg!

Thule Chariot barnvagn – barnvagnar för aktiva familjer

Everydaystories partner promotion

Thule gör barnvagnar för aktiva familjer. Löpning, cykel, längdåkning eller kanske vandring? Vilken din sport och aktiva fritid än är behöver det inte förändras när du får barn. Ta med barnen i en Thule Chariot barnvagn! I samarbete med Thule kommer här den stora barnvagnsguiden. Här visas några av Thules barnvagnsmodeller upp och du kan jämföra och se vilken som passar dig/er bäst. Här finns svaren på om vagnen går in bra i bilen, hur en fyraåring sitter i i vagnen och om den enkelt fälls ihop.

thule barnvagn

Att tänka på inför barnvagnsköp, mina tips:

 • Kartlägg dina dagar och vad du gillar att göra. När barnen kommer är det smidigt om de kan följa med, annars kommer tiden för dina intressen att drastiskt minska.
 • Tiden som barnet nyttjar en liggdel är relativt kort sett till hur länge barnet totalt kommer att kunna/vilja åka vagn. Är du en sportig typ har du mer ut av en sportig barnvagn än av en liggvagnsinvestering.
 • Med spädbarnsvagga i Thules vagnar kan de nyttjas till löpning/cykling från att barnet är runt två-tre månader. till ca nio månader.
 • I vilken terräng tar du dig fram? Välj en vagn med stora hjul som rullar lätt.

Säkerhet:

Thule utvecklar produkter som uppfyller eller överträffar internationella säkerhetsstandarder. Den rigorösa interna testningen säkerställer att produkterna klarar av även de tuffaste förhållandena, så att du och dina barn kan vara trygga.

Prisnivåer:

Thules vagnar är en investering. De är lite dyrare i inköp men andrahandsvärdet är också bra, och er familj har glädje av vagnen i många situationer. Det är guld värt att kunna ta sig ut på sin favoritaktivitet och dela den med barnen!

thule chariot barnvagn

Thule Glide

Thule Glide är en sportbarnvagn med en elegant och lätt design. Finns med liggdel som tillköp, kommer med sittdel, finns som solovagn. Stora lättrullade hjul med fast framhjul. Vagnen har bakfjädring, fyrpunktsbälte i vadderad sittdel, nästan fullt liggläge och stort förvaringsutrymme.

thule barnvagn thule glide test

Vikt (kg) 10.5 kg
Barn 1
Uppfyller säkerhetsstandarder   Ja
Barnsäkerhetssele med fem fästpunkter  Ja
Axelbredd 34 cm
Sitthöjd 53 cm
Viktkapacitet 34 kg

Thule glide – för vem och för vad:

Här har Thule skapat en riktigt bra löparvagn som vunnit bäst i test. Thule Glide passar alla föräldrar som vill kunna vara fortsatt aktiva i löparspåret och ha barnet med sig, som vill ha en smidig vagn som enkelt fälls ihop och blir liten vid transport. Liggdelen som kan köpas till uppfyller de specifika vagnönskemål som finns barnets första 6-8 månader, därefter används sittdel med fullt liggläge. I båda utföranden, liggdel på eller sittdel på blir vagnen en smidig kompis för den förälder som vill kunna ta sig fram promenerandes eller springandes.

thule glide barnvagn

Fälla ihop Thule Glide

Thule Glide fälls enkelt ihop med enhandsfattning. Här finns film:

thulebarnvagn-5

Thule Glide med hjulen av, i Toyota Rav 4

thulebarnvagn-14

Thule Glide, snabbihopfälld och inlagd i bilens bagageutrymme.

Springa med Thule Glide

Testföretaget Wiseguide testade sex barnvagnar för löpning i prissegmentet 2000 – 6000 kr år 2015. De testade vagnarna med sju kilo vikt på olika underlag och både i löpning och promenad, bedömde hur de var att packa med sig i och ur bil. Produkterna bedömdes efter användning, kapacitet och kvalitet. Thule Glide gick ut som testvinnare omskriven som en mångsidig barnvagn med stora hjul och utmärkt fjädring. Modellen är nästan 2000 kr billigare än de dyraste i testet och bedömdes vara ett prisvärt val. Extra pluspoäng gavs för fullt liggläge!
Nedan ser ni hur en tvååring respektive en 4,5 åring sitter i vagnen. Hos 4,5 åringen finns det ca 5 cm kvar innan huvudet slår i taket och 2-åringen har en bit kvar ner till fotstödet.
thule glide barnvagn

Pris och inköpsställe:

Thule Glide: Ordinarie pris 5495, passa på med rabatter som ofta finns på Outnorth! När detta skrivs, pris: 4699 kr där men ofta billigare, annat köpställe är  Babyland 4195 kr
För den som tycker att Thule Glide verkar superintressant men som vill ha en vagn som också fungerar i city kan syskonet Urban Glide passa bra. Den vagnen är precis lik Glide, med skillnaden att den har ett vridbart framhjul som låses när det ska tränas och att däcken är något mindre och går också att få som duovagn.

Thule Chariot CX1 – (Thule chariot sport ersätter)

Thule Chariot CX1 kombinerar elitprestanda med komfort, stil och teknik för den mest aktiva familjen. Finns med utförande för ett eller för två barn. Denna vagn har uppgraderats till att bli ännu vassare och ersatts av nya Thule Chariot Sport.thulecariotcx1

Barn 1
Uppfyller säkerhetsstandarder
Barnsäkerhetssele med fem fästpunkter
Viktkapacitet 34 kg
Vikt* 13.5 kg
Obs! *Vikt inklusive handtag
Axelbredd 40 cm
Sitthöjd 65 cm

Thule CX1 – för vem och för vad:

Denna vagn är Thules värstingmodell. För de familjer som gärna gör fler aktiviteter av att cykla, springa, vandra eller åker längd och som vill ha det bästa av det bästa är Thule Chariot CX1 rätt köp. Vagnen är lätt och smidig, har hög komfort för barnet och har hög prestanda. Med spädbarnsvagga (används upp till ca 9 månader) kan vagnen börja användas tidigt. Vagnen kommer med cykelkit.  Löparhjul, promenadhjul, längdåkningskit köps till. Det är enkelt att byta mellan tillbehören med ”klick och tryck-teknologi”. Här nedan ser ni bild på hur vagnen ser ut med barn som är 4,5 år respektive 2 år sittandes i.

Fälla ihop Thule Chariot CX1: Thule Chariot CX1 är lätt att hantera och blir förvånansvärt liten i ihopfällt läge,  nedan på bild i Toyota Rav 4 och här finns också en film:

thule chariot barnvagnar

Springa/Cykla med Thule Chariot CX1:

Vagnen rullar snabbt och lätt som löpvagn och som cykelvagn och fjädringen gör åkturen bekväm. Handtaget är ergonomiskt utformat för löpning och har handbroms. Med hög komfort i sittdelen blir vagnen snabbt en favoritkoja för medföljande barn. Den här vagnen är en bra kompis för föräldralediga eller arbetande föräldrar som har idrottsmål i sikte, tränar du för cykelvasan, vätternrundan eller liknande och som behöver lägga många träningstimmar. Barnen kan följa med!

Nedan ser ni hur barnen får plats i vagnen, det är runt 8 cm kvar för 4,5 åringen.

thule chariot barnvagn

Pris och inköpsställe:

CX1 och CX2 har ersatts av nya modellen Sport sedan denna artikel skrevs, här kommer därför länkarna till dessa istället.

Thule Chariot Sport 1: cykelkit och promenadkit medföljer, ord pris 11995, Outnorth kör ofta kampanj.

Thule Chariot Sport2: cykelkit och promenadkit medföljer, ord pris 12995, Outnorth kör ofta kampanj..

Thule Chariot Cougar 2  – ersätts av Chariot Cross 2

Thule Chariot Cougar 2 har ersatts av Chariot Cross 2 sedan denna artikel skrevs. Vagnen är en mångsidig sportig barnvagn som ger en bra balans mellan funktioner och värde. Det gör den till ett populärt val för många aktiva familjer, finns för ett eller för två barn.

Barn 1 eller 2
Uppfyller säkerhetsstandarder
Barnsäkerhetssele med fem fästpunkter
Viktkapacitet 45 kg
Vikt* 14 kg
Obs! *Vikt inklusive handtag
Axelbredd 59 cm
Sitthöjd 67 cm
Mått (L × B × H) 118 cm × 80 cm × 107 cm
Mått hopfälld (L × B × H) 107 cm × 80 cm × 27 cm

Thule Chariot Cougar 2 – för vem och för vad:

Vagnen passar sportiga tvåbarnsfamiljen som vill kunna ta med sig barnen på olika slags äventyr. Löpning, vandring, cykelutflykter eller längskidturer på högfjället blir möjliga med Cougar. Cougar ligger lägre i prisklass än CX men med fortsatt fin prestanda.

Fälla ihop Thule Chariot Cougar 2: Cougar fälls också ihop enkelt och blir förvånansvärt liten i ihopfällt läge. Nedan ser ni film samt vagnen ihopfälld i bagageutrymme på en Toyota Rav4.

fälla ihop thule chariot cougar

Springa/Cykla/åka skidor med Thule Chariot Cougar 2:

Cougar är en trevlig kompis att ha med sig ut, både om du ska träna hårt och om du ska göra utflykt. Barnen sitter tryggt, skönt och säkert oavsett om du springer, cyklar eller åker längd. För längdåkning passar selen lika bra till kvinna som till man. Vagnen kan användas under lång tid, nedan ser du hur en 4,5-åring och en 2-åring ryms i vagnen.

thule chariot barnvagn test

Thule barnvagnar-1-2

Thule barnvagnar-17

Thule barnvagnar-26

Det är lätt att vara aktiv med barn – om du skapar bra förutsättningar

Pris och inköpsställe:

Thule Chariot Cross 2: Ordinarie pris 9995, finns ofta på kampanj på Outnorth. Här på Babyland. Cykelkit och promenadkit ingår.

Denna barnvagnsguide är skriven i samarbete med Thule i april 2016, åsikter, tankar och tips är helt mina egna. 2017 släpptes nya vagnmodeller som ersatte några av dessa. Likheterna är dock stora och de nya modellerna är förbättringar. Jag har använt Thule för mina barn och min aktiva livsstil sedan 2011 och är väldigt nöjd med friheten vagnarna gett mig och min familj!

 1. Hej! Funderar på en Thule Cougar 2. Har en relativt lång snart 5-åring (typ 112 cm kanske?) och ett spädbarn som vi hade tänkt sätta i ”hängmattan”. Vad tror du, är det ens någon idé att investera i en tvåbarnsvagn eller kommer den snart att vara för liten?

  1. Det var en klurig fråga! Det låter som att det inte dröjer länge innan den är för liten, men å andra sidan är det bra med lite packutrymme. Klura kring hur ni skulle använda. Att springa med två är tungt, vår 5åring kan cykla själv….

 2. Jag försöker jämföra cross 2 och sport 2 men jag fattar inte riktigt vad som är skillnaden? ?

 3. Vi har en cougar 1 som vi använt mycket, ffa som löparvagn, men även för skidåkning. Nu är bebis nr 2 på väg och storasyster kommer då vara nästan 3. Funderar på om det kommer gå att ha bebis i hängmattan och storasyster bredvid redan från start och därmed använda den som enda dubbelvagn till vardags. Vi har även liggvagn och annan enklare enkelvagn, men just vid de tillfällena när man vill ha båda barnen i vagn. Stora är ju så stor att hon kanske inte kommer vilja åka vagn så länge till, men just nu gör hon det och sover också ofta i vagn så jag har insett att någon form av dubbelvagn behöver vi. Och en ny chariot behöver vi nog också för ev skidutflykter eller liknande. Känns då onödigt att köpa två dubbelvagnar för en troligtvis ganska kort tid.

  1. Halloj! Åh svårt! Vi gjorde såhär att allra första tiden bar jag bebis i sele på magen, i en ergo baby med babyinsats, och vår stora E satt i s,midig enkel sittvagn till förskolan. Vi hade cougar 2, med babyhängmatta i övrigt till vardags och alternerade mellan den / sele och sittvagn med ståplatta för syskon. Vi köpte ingen annan vanlig dubbelvagn och det fungerade jättebra för oss! Det var ändå mest när vi skulle på cykelutflykt / gå till förskola / åka skidor som vi behövde två barn i vagn, aldrig för sånt där fancy stuff som att ”gå på stan” etc 🙂 Tycker din plan verkar bra helt enkelt – investera i en dubbel och sälj enkelvagnen 🙂

 4. Äger en Thule Cross 2 sedan några veckor tillbaka, men tycker det är svårt att få till att byta arm samtidigt som man ska ha handledsremmen runt handen. Känns krångligt att byta arm/hand när man varje gång måste byta plats på remmen också. Tips?

   1. För tydlighetens skull: jag menar att när jag springer med vagnen så vill jag byta arm/hand, men remmen gör det krångligt. Har trampat snett rejält två ggr de senaste fem åren, och om jag då hade haft löparvagnen och det lutat så hade den rullat iväg, vilket kan gå rejält illa…. Tack för supersnabbt svar trots äldre inlägg!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!