Välkommen till din nya favoritblogg!

Utehelg 2018

Utehelg är ett event som arrangeras av Tidningen Utemagasinet och Egmont publishing. I helgen gick Utehelg 2018 av stapeln och det var det första året som eventet genomfördes. Titelsponsor var Bergans of Norway (som jag jobbar nära med) och själva eventplatsen var Skeviks gård på Värmdö, som du kanske känner igen eftersom jag brukar hålla mina löparläger för tjejer just här!

Utehelg är tänkt att vara (och var!) en mötesplats med aktiviteter, en helg ute, där man köper eventbiljett och sedan bokar in sig på aktiviteter på ett schema. Mountainbike, kajak, stand up paddle board, uteyoga, vandring, löpning, utematlagning, eldkunskap och föreläsningar rymdes i schemat. Jag hängde en hel massa med härligt folk, cyklade och passade på att mjuka upp ryggen i yoga på en gulorange yogamatta och lyssnade på inspirerande föreläsningar!

Bergans visade upp sin – helt grymma – nya kollektion Flöyen. Den innehåller plagg och utrustning framtaget för ”fast hikeing”, träning och högpulsaktivitet i utemiljö. Jag blev kär vid första fotisättningen i dessa byxor som närmast kan beskrivas som ett par friluftstights! De heter (adlink) Flöyen W pant, och jag ska skriva mer om dem i ett eget inlägg och visa mer bilder eftersom de är helt awsome! (Jag bär storlek small och det är så som de är tänkta att bäras och sitta, som ett par tights)

Uteyoga med Annelie Pompe på toppen av Skeviks gårds bergsknalle. Vi fokuserade på att mjuka upp kroppen med snälla solhälsningar och lite höftmobilitet. Annelie visade också några övningar för att öka utrymmet kring lungorna och tillåta störra andetag, motverka stelhet i rygg och revbensregionen. Annelie berättade att hon uppmätt lungvolym till 3,6 liter före hon började med andningsövningar och stretch och efter en tid med målmedveten träning och töjning av musklerna runt revbenen hela 5,5 liter! Häftigt!

Flöyen har marinblått, blått, mörkt skogsgrön, ljusare matt olivgrön och mörklila toner i kollektionen.

Workshops i turplanering och fotografering var två grejer jag gärna hade hängt med på men som jag inte fick till denna första omgång av Utehelg, som är tänkt att det kommer åter nästa år.

Ett gäng företag var på plats och visade upp cyklar, knivar, kängor och kajaker för de – jag gissar – ca 200/300 besökarna.utehelg Sanna är projektledare och har styrt Utehelg på grymt sätt! Nästa år hoppas jag kunna hålla workshops i mobilitet eller styrka för vandrare/löpare/cyklister!

Systrarna Lantto föreläste om att gå i mål, och att inte göra det, på swimruntävlingen ö till ö. Intressant och roligt. Regeln ”det är inte tillåtet att tacka nej när den andra erbjuder energi att stoppa i sig” är en bra regel i tävlingssammanhang när man tävlar i lag, oftast märker man som lagkompis först att energin gån ner hos kompisen. På fredagen lyssnade jag också på Fredrika Ek, (instagram thebikeramble) som cyklat jorden runt i en expedition som tog över 1000 dagar, 50 000 cyklade km, genom 45 länder. Extremt inspirerande!

Barnen och mannen kom och hängde för lite kvällsmat på fredagen och för att hämta mig som cyklat till Skevik. I övrigt var eventet mest för vuxna eller möjligen ungdomar. Fint så!

Sammanfattningsvis: En härlig helg ute där jag fick prata med och lära känna mycket kul folk. Jag hoppas och tror på det fysiska mötet och ser fram emot en ny Utehelg nästa år! Då får du komma med!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!