Välkommen till din nya favoritblogg!

2021 jag gillar dig! DEC-JAN i en lista!

Vad hände egentligen? Kanske världens längsta jullov, med massor av tid off the internet och med det en hel del eldande, skidåkande och varande. Vi kickar igång 2021 med en lista va, för det är faktiskt en väldigt rolig grej. Lättsam. Mysig. Lätt att följa upp. Ja, så gör vi: Helt rendom nu då.

Beskriv julen 2020 med tre ord: Annorlunda (chockande va), vuxenpoäng, mysig och den hände i minimal skala i Skåne.

Godast på jul: Lindts chokladkulor och gravad lax. Inte samtidigt.

Julaftonsträning? Ja. 4,5 km löpning, fint så!

Bästa julklappen: Jag fick roliga kamera-accessoarer, som gör att kameran kan följa med bättre.

Nyårsafton: I Duved med middag och mys, såg fina raketer och hade meningsfulla samtal. Fint.

Nyårsaftonsträning: Nope

Hur var 2020 egentligen? Det var inte så himla dåligt ändå?! Alltså jo och ja, men också mycket nytt som hände, som skapades, nya vägar och nya kontakter. Outdoor stories föddes och jag med medhjälpare hade massor av fina små grupper hos oss i Åre, med mycket skratt, mycket tid, mycket närvaro och mycket rörelse, mycket kontakt och mycket – på så sätt – helande i en annorlunda tid. Sådant som vi människor mår väldigt bra av. Det är jag stolt över.

Hur mår du? Jag mår ganska bra. Jag har ett lugn i att det ordnar sig. Jag upplever att jag har mycket att se fram emot och att jag kan vila i det som känns osäkert.

Mediterar du? Ja! Tänka sig! Jag har under vintern upptäckt meditationen. Gör den guidad, inte varje dag, men nästan – via appen Mindfully som en bekant till mig, Johanna, tagit fram tillsammans med några fler. Den är jättebra, med massor av fina meditationer på svenska, och du kan ofta välja om du vill ha den i version 3, 5, 7, 10, 15 minuter etc! Rekommenderas starkt!

Vad längtar du efter? Att lång- och varmkrama mina vänner. Nästa gång jag står på skidor. Restaurangbesök. Att gå på gymet! Men mest av allt längtar jag efter en liten svart labradorhane som ska heta SPIKE!

Det ser så drömmigt ut på bilder från åre och jullov/vinterdagar, är det så i verkligheten?  Om du tar bort det nästan obligatoriska bråket i hallen innan man väl kommer ut. Ja. Om du tar bort misstaget att ibland åka ner i en backe där kön tog en timme. Ja. Om du hade elvärme via batteri i både strumpor och handskar när det nu i veckor varit kallare än minus 14, ja!

Om du bara fick göra en övning på gymet hela 2021? …Övningsgruppen utfall kan ju varieras i oändlighet….men annars frivändning!

Om du bara fick äta en grej hela 2021? En avokadomacka? Sushi?

När grät du senast och varför? I fredags, när jag pratade med en bygglovshandläggare. Det kändes kanske lite… instabilt efteråt, men det är så himla viktiga grejer och så svårt och jobbigt att vara helt i andra människors tyckande. Handläggaren och jag var överens, ska sägas. Någon gång längre fram kanske det kommer ett inlägg som heter ”det stora bygglovs-inlägget”. Har ju hållit på sedan augusti 2019 med detta.

Något du funderat mycket över: Sammanhang. Sårbarhet. Upplevd ensamhet. Drivkrafter. Jag lyssnar just nu på olika podcasts på detta tema och jag landar hela tiden i att jag är så sjukt fascinerad av vårt mänskliga varande. Hur vi är skapta för kontakt, men ändå ofta är i osynk, både med oss själva och andra. Hur lite vi är i känslor, kan beskriva känslor, ge känslor plats. Det låter så lätt att ta hand om känslan istället för agerandet i teorin, men är svårare i praktiken.

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Peppig.
Smak: cola zero
Kläder: Underställ från aclima, ullhoodie från bergans. Nyss inkommen från skidlektion. Fortfarande batteriet igång i mina batterisockar!
Bakgrund: Min ljudbok tog nyss slut så nu är det tyst.
Nagellack:  Ja! Ett mörkt mörkt grågrönt från Depend som jag älskar. Nära svart, men grönt, om du fattar?
Tid: 15.50
Omgivning: Sitter i köket, mitt i skidområdet Sadeln där vi ju bor.
Glädjeämne: Den där hundvalpen, som också förstör mitt fokus. Fast han inte ska hämtas förrän en lång bit in i februari!

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Ja.
Brutit mot lagen: Ja, de har väl de flesta. Men inga tunga grejer!
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja. Bryggan i småland är mitt bästa nakendopp-ställe!
Varit med på TV: Ja.
Kysst någon du inte känner: Det var som ett annat liv ju, men ja, såklart.

Några framtidsplaner: Ta emot fina gäster till Åre i sommar. I små grupper. Med massa hjärta och roliga nya äventyr. Flytta. Förhoppningsvis innan 2021 är slut. Vi hoppashoppas det. Vara kär. Mysa och träna med Spike! Åka till Nya zeeland på långresa om några år.

Gymkort: Nej inte just nu. Tänkte nog köpa nytt efter sportloven passerats. Även om jag haft covid känns det inte så nice med att dela utrymmet med massa inresande, givet att viruset muterar och har sig.

Kommer du ta coronavaccin? Ja

Vad ska du göra nu? Hämta barn på Åre skola. Handla middagar för några dagar framåt. Spela spel?

Borde: Valla mina klassiska skidor och skateskidor. Det är roligare med bra glid!

Vad händer mer i januari? Jag ska fira min man som fyller 40 på två jättefina och roliga sätt! Superhemligt! Ska också fortsätta fånga solljuset som skiner i roséguld på fjället. Mer sånt i livet!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!