Välkommen till din nya favoritblogg!

Åre Extreme Challenge 2017 – Du kommer väl med!?

I en gemensam strävan efter att göra multisporten mer tillgänglig för tjejer inleder jag och Åre extreme challenge ett samarbete. Detta inlägg är en del av det samarbetet som helt är till för att kommer dig till gagn:

Berget, allt kretsar runt berget. Stämningen som är förväntansfull, lite nervös och laddad på samma gång. Alla vet att hög puls och att spränga gränser är nära, oavsett nummerlapp på bröstet eller ej är känslan påtaglig. Smittande. Härlig. Vi snackar Åre och multisporttävlingsfest och datumet är 1 juli 2017. Både du och jag hinner göra oss redo.

TEAM-Uppochhoppa genomförde Åre Extreme Challenge 2015. Vi tog ett silver och jag får rysningar när jag läser min racereport idag. Jag älskar känslan. Om du gillar att utmana dig mycket eller lite lagom i antingen paddling, löpning eller på mountainbike eller alltihop så kommer du också älska det!

Jag ska till Åre Extreme Challenge och utmana mig och ställer upp med ett lag som redan är klart och därutöver HJÄLPER UPPOCHHOPPA ETT LAG med 50% rabatt på anmälningsavgiften!

Om du är intresserad, berätta om ditt lag eller om dig och vilken sträcka du vill köra så ser vi vart vi landar. Anmäl ditt intresse senast 1 juni (ev fylls laget  som får rabatten och tidigare, sen kommentarsfältet som ett ställe att teama upp!.)

Åre Extreme Challenge – en multisporttävling för alla

Åre Extreme är en av Sveriges äldsta och mest välkända multisporttävlingar. Samtidigt som racet är EM i multisport och lockar den absolut främsta eliten så är dagen också en härlig och välkomnande motionärtävling, både för individer och lag. Jag lovar! Här är leenden, pepp och välkomnande känsla rakt igenom, ihop med fokus och adrenalin.  Man kan delta i solo-klass, som duo eller som lag. Dam, Herr eller mixed i alla varianter. Kör man duo är man två genom hela tävlingen, tävlar man i lag kör man en sträcka.

Åre Extreme Challenge består av tre moment:

  • Kajak. Solo-klassen paddlar från Tännforsen till Åre. 25 km i fors, på älv och sjö. Duo- och lag-klasserna paddlar 18 km på Åresjön.
  • Löpning. 15 km från Åre torg (400 m.ö.h.) till Åreskutans topp (1420 m.ö.h.) och ned på baksidan till Huså (400 m.ö.h).
  • Mountainbike. 32 km från Huså till Åre genom vackra fjällskogar på stig, led och väg.

ÅEC ledningen (och jag) vill att fler tjejer ska vara med!

När man tänker multisport är det lätt att fastna vid en slags normbild som ser ut lite såhär:

Fast i själva verket ser den också ut såhär:

En massa grymma tjejer på Åre Extremes bansträckning, det är tävlingsledningens målsättning.

Uppochhoppas uppmaning – kommentera och anmäl ditt intresse du som vill delta i ett LAG:

Jag kommer köra i lag med min man och en kollega till honom. Inget rent tjejlag denna gången men jag skulle så gärna vilja ha er med mig till start och dela äventyret med mig!

Därför får jag bjuda ett LAG på 50% av startavgiften. Anmäl ditt intresse i kommentarsfältet, berätta om vilken / vilka grenar du vill köra eller om ditt tänkta lag. Jag väljer ut och meddelar. Anmäl dig senast 1 juni – obs att laget kan fyllas tidigare och då meddelar jag det!

Det är på riktigt så himla, himla, himla roligt att jag inte nog kan rekommendera att vara med. Dessutom, Åre sommartid, Älsk på hela den grejen!

HÄR ÄR LÄNK TILL ANMÄLAN  – för dig som vill agera direkt.

HÄR ÄR LÄNK TILL VANLIGA FRÅGOR

Sjukt kul…Men hur vältränad måste jag vara?

Din kropp klarar mycket mer än vad du tror! Att testa något nytt flyttar gränser och känslan under och efter, den är magisk. Arrangörerna beskriver det såhär: ”Målfållan fylls varje år av trötta, glada och stolta deltagare som överträffat sina egna förväntningar. ÅEC är en extrem tävling såtillvida att du får uppleva fantastisk natur i kombination med en idrottslig utmaning.” Jag håller med. Stämningen är suverän under loppet och den tillsammns med naturens storslagenhet kommer ge dig massor mer kraft. Grundträning plus backträning i maj och juni och du klarar det garanterat!

Lag, duo eller solo:

Kom ihåg att du och bara du bestämmer nivån på ditt genomförande. Välj solo-klassen om du vill ta dig an utmaningen ensam, duo-klassen om du vill ”slippa” forspaddlingen och tävla tillsammans med en partner. Gillar du äventyret men har inte lust att köra alla tre moment själv? Välj lag-klassen och dela upp delsträckorna i ett lag om tre.  Ska du vara på vattnet; gå en grundkurs i paddling. Ta en extra vända på den knaggliga stigen hemmavid på cykel. Lägg in mer stigningar både på cykel och i löpning. Är du lite förberedd i alla grenar behöver det inte vara extremt på annat vis än att det är extremt kul!

Kom och var med – det blir kul!

Alla bilder i inlägget används med godkännande från ÅEC. Fotograf: Jacob Edholm

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!