Välkommen till din nya favoritblogg!

Mina Outdoorfavoritplagg på rea

Jag jobbar långsiktigt som ambassadör för Bergans of Norway och har valt att jobba med dem för att jag älskar plaggen! Länkarna är reklamlänkar som går till olika wepshoppar.

En tunn skaljacksfavorit att bära mest varje dag

Säg hej till Miendalstind! Behöver du ett skalplagg men tycker att den vanliga skaljackan, den man åker skidor i, känns för hård och inte så flexibel och för varm? Gör dig beredd  att imponeras. När jag först lärde känna Miendalstind var jag helt ärlig fundersam. Så tunn! Skulle den hålla måttet att skydda från regn och vind och kunna värma något? Svar: ja, ja och ja!

En testvecka i Lofoten senare är jag imponerad. Miendalstind väger 245 gram, det är ca ingenting, men den är en pålitlig kompis till skaljacka, både som ytterplagg på toppen när det blåser kallt och under ihållande regn. 2 1/2 lager vatten och vindtät Dermizax som är Bergans miljömässigt grymma material. Tänk dig en tunn löparjacka, fast gör sedan om den till ett verkligt tåligt och innovativt ytterplagg skapat för aktiv fjällsport. Dragkedjor och sömmar är anpassade för att inte krocka med ryggsäck och ryggen har ett särskilt snitt som gör fukttransport och flexibilitet än större. Suverän ventilation och reglerbar huva.

Miendalstind ingår i serien Slingsby från Bergans, en serie utvecklat för högalpin fjällsport, men den fungerar lika bra på vandringssemestern och i mitt aktiva liv. Bergans är ganska stora i storleken, jag har S på alla plagg på överkroppen.

30% rabatt på Miendalstind ger slutpris  2447 kr, och jag tycker såklart den är snyggast i färgen Pumpkin spice!

Letar du grymma vandringsbyxor? mitt sökande är över!

Cecelie Skoog är en grym klättterska och när hon gör kollektioner tillsammans med Bergans gillar jag det mesta. Som dessa fantastiska vandringsbyxor som heter mountainering pant. Lägg dem på minnet, eller nej föresten, bara köp dem och sedan har du ett par friluftsbyxor eller vandringsbyxor att vara extremt nöjd med. Stretchiga, inte bara på utsatta ställen utan överallt, men ändå stabila. Förstärkta på knän och i rumpa, skön midja som varken upplevs hög eller låg, bara lagom. Stroppar längst ner för att enkelt dra åt eller släppa upp. Fickor, som rymmer mobil och nödvändigheter, placerade så att inget är i vägen om man sitter på huk.

Jag har dem i storlek M, för jag gillar att ha dem hängandes lite på höften.

905 kr perfektion i ett par vandringsbyxor, hos Outnorth i vinrött/marinblått. 

I blått och blått finns de också på Outdoorexperten!

Citysnygg – hemma eller på fjäll

Den här jackan i ull, heter Middagstind Lady Jacket. Enligt beskrivningen är den en teknisk, bekväm jacka från Bergans för topptur och fjällsport, tillverkad i ren merinoull och kviltad ull. Jag har använt den som snygg- och varm-jacka som exempelvis här, på en kall och blåsig strand på Lofoten. Det quiltade tyget på armarna och fram på bröstet ger den en klassiskt snygg look, lika snygg på stan och som jacka på grillfesten som den är effektiv som värmeplagg på fjälltur. Materialkombinationen gör nämligen att jackan är varm och skön, samtidigt som den andas bra och torkar snabbt. Perfekt för turer med hög aktivitetsnivå. Knasigt nästan! Gillar du inte bylsiga fleecetröjor eller dunplagg har du kanske hittat din match! 

Just nu 1002 kr hos Outnorth.

 

Shorts att frilufsa i, eller bara ett par grymt smidiga shorts med bra passform

Torfinnstind! och cecilie climbing shorts! Så heter de shorts jag haft på mig största delen av sommaren. Supersmart midjereglering gör att de sitter grymt bra och tyget är så mycket stretchigare och skönare än vad någon bild kan ge sken av. Det är förresten också så med byxorna ovan. Jag trodde att jag valt en farligt svår färg på Torfinnstind men icke, de vitgråa shortsen är lätta att matcha med andra plagg och verkar ha lätt att bli rena i tvätten. Torfinnstind är längre och lyckas vara både sportiga och vardagssnygga på samma gång.

Favoritshortsen längre variant på rea, 30% på Outnorth. 

Cecilie climbing shorts är kortare och ännu mer sportiga, mer för att klättra och busa, ta stora kliv på klippblock och så. Samma fina passform, härligt stretchiga och smart reglering. Den blålila färgen är superhärlig, djup och maffig. De blå finns bara kvar i S och XS medans de hallonröda finns från xs till xl.

Favoritshortsen kortare variant på rea, 30% på Outnorth.

Det var några av mina absoluta favoritplagg från bergans som jag spenderat och spenderar mycket tid i denna sommar!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!