Välkommen till din nya favoritblogg!

Med egna ögon

;

I dina ögon
var det lättare att va
I dina ögon
Jag trivdes bättre i dina ögon.

Förr trivdes jag bättre i andras ögon. Sedan en lång tid trivs jag alldeles perfekt i mina egna. Det är delvis en resa jag gjort på egen hand, delvis en resa som jag fått stöd i av prins och fina vänner. Det var inte det att jag inte tyckte att jag dög, det var bara det att det var roligare och härligare att höra det från andra än från mig själv. Om jag kan ge er något av den resan till att det är ni som ska vara bra i era egna ögon. Om än så liten del, ett litet steg på vägen så är det tillräckligt. Det är så himla jobbigt och krävande att prestera för andra och ständigt försöka nå fram. Bitvis trillar jag dit. När det händer finns både jag själv och andra som säger stopp. Familj och fina vänner.

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig, för dig för dig.

(Lars Winnerbäck i kursivt)

 1. STorfint! Ja man trillar dig. Man trillar dit och man får revidera och bygga upp igen. Byta linser kanske- ögonen förändras med åren! KRAM

 2. Jag undrar om jag ska behöva byta ut mitt ögonpar för att lyckas med just det. Att gilla det jag ser. Jag vet att jag borde, jag försöker men jag släpper inte fram det. Det är lättare att inte. Lite klokare är man väl nu, men inte tillräckligt.

 3. Sant i varje ord! Det är svårt att låta bli att ”bli definierad” av det andra säger. Och det är klart att jag inte alltid lyssnar på mig själv- jag har ju hört de flesta av mina tankar förut?!

  Ha en underbar höstvecka. Orange är färgen även ute just nu!! : )

  kram

 4. Känner så väl igen det, behöver fortfarande ”hämta tillbaka” mig själv från yttre bekräftelseberoendet emellanåt.. men det går allt längre mellan gångerna. Nu kan jag t om ta emot en annans tvivel(på mig)och känna att ”ja, så tänker du” utan att börja tänka så själv. Man lever och man lär!

  1. Svår fråga. Men jag peppar mig själv. Lever med en man som tvingar mig att bekräfta mig själv och inte söka det från honom, dvs han uppmuntrar att jag säger till mig själv att det var bra, att jag är bra, istället för att han ska bekräfta det. Kände efter, sänkte vissa krav, höjde andra. Stod emot lusten att ringa någon och berätta när något bra hänt/jag gjort något bra, istället suga på karamellen själv. Födde barn. Ungefär så tror jag.

   1. Jättebra svar tycker jag. Gör själv på ungefär samma sätt, minus föda barn. Mycket handlar om vad man verkligen vill vara bra på, vad som är viktigt. Att inte lägga krut på exakt allt, då exploderar man. Tänker jag.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!