Välkommen till din nya favoritblogg!

Åka skidors skidtest 2016

Minns ni att jag gjorde jobb för Åka skidor i våras? Vi hade två dagar med väldigt mycket väder på Åreskutan, regn, massor av nysnö och solskensåk och så väldigt många skidor under fötterna. Det var väldigt roligt och lite mer tankar kring det kan du läsa här. NU har i alla fall resultatet kommit ut i butik (eller snart, jag får tidningen hem i lådan så det kan diffa någon dag) och är du intresserad av skidor och funderar på att uppgradera din utrustning är numret en rekommendation. Runt 100 par skidor i många olika kategorier testades och allt samman är sammanställt. Jag åkte ett tiotal par skidor i kategorin all mountain – tjej. åka skidors skidtest 2016

höst3-10

höst3-11

Mina tre testfavoriter sammanstämmer precis med hela testpanelens samlade bedömnings toppresultat. Både Armada tstw och Wölkl Kenja är skidor jag gärna skulle åka mer på. Armada var den största överraskningen för mig och knep till slut min guldplacering efter en suveränt hård tätstrid. Skillnaden ligger i kategorin, för mig hade Wölkl Kenja nästan lika gärna kunnat vara en pistskida (med väldigt bra offpistflyt) medan Armada tstw hade något bättre offpistkvalitéer men fortfarande var grym i pist. Armadan var också aningen snällare, Kenjan når max potential när den utsätts för kraft och vinklar, något som inte alla utan skolad teknik klarar.

höst3-12

Att teståka skidor för att bedöma hur andra kan uppleva dem är annorlunda än att bara bestämma sig för om skidorna är något för en själv att köpa eller inte. Det gäller att leta efter nyanser och vara klar över att en mjuk och mesig skida för mig kan vara lättsvängd och skoj för någon annan!

Det var väldigt roliga skiddagar med Åka skidor, kul åkning med härligt gäng och något jag hoppas göra om!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!