Välkommen till din nya favoritblogg!

Att vara igång med säsongen

Eftermiddag. Sol och minus sju. Glödande sol borta vid Ullådalen. Ska jag? Klart jag ska!

Det sista som hände förra skidsäsongen var att jag köpte ett par begagnade turskidor, eller kanske snarare allmountainskidor med turbindning på. Syftet med det köpet var att verkligen komma igång med att tura eftersom jag inte riktigt kommit igång med den mycket tyngre utrustning jag redan hade. Är det tokjobbigt och tungt när andra glider på med lätta lagg är det inte jättekul. Nåväl. Jag lämnade in skidorna för ommonttering  där i mitten på maj efter köpet och hade alltså inte testat dem. Förrän igår, då jag minsann gjorde säsongspremiär!

Glödande sol, knarrande snö och pulsande hjärta

Jag parkerade i Ullådalen och det första som hände var att jag träffade en nyinflyttad kompis som log med hela ansiktet.

-Ska du upp? 
-Japp, var det härligt?
– Japp, eller alltså… ja, lite vindpinat och så, men ja, du vet. Härligt! 
-Såklart! 

Sen satte jag på hudarna, klickade (med viss möda) i den för mig nya Kingpin-bindningen (som jag youtubat innan, då kände jag mig inte så proffsig, men äsch)

och drog iväg. Fyllde lungorna med frisk luft, kände axlarna sjunka och pulsen höjas. Glad, glad, glad. Skitsamma att det är skrovligt, skitsamma att det är ett tunt snötäcke, skitsamma at åkningen ner knappast kommer vara värsta bästa åket. Det är den sjunde november och det är säsongspremiär på snö och hjärtat är glatt och solen färgar himlen rosablå och snön gyllene.

Detta var tydligen dagens pose? Jag hade bara mobilen med och hade inte tänkt dokumentera en massa utan bara njuta av turen, men det var så in i bomben härligt att jag var tvungen att dela med mig av känslan ut på instagram rätt ut i stories.

Jag gick inte hela vägen till toppen för eftermiddagen var för sen och barnen skulle hämtas, men ett gott arbete för hjärtat gjorde att jag kunde vända ansiktet rätt in i solen och stå så, nöjd och glad innan hudarna åkte ner i ryggan och hjälmen kom på.

 

Jag hade ljugit om jag sagt att åket ner var något särskilt speciellt. Snön var bara pudrig, mjuk och fin i några svängar, sedan var det mest tillkört skrovel, men vad gör väl det när det är rosa himmel och golden hour och säsongen precis startat.

Att vara igång med säsongen. Japp. Härligt, det är vad det är!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!