Välkommen till din nya favoritblogg!

Bästa tjejskidan 2013 / 2014

Bästa tjejskidan är utsedd och jag är så himla pepp över vinterns skidåkning. En av anledningarna är att jag alltid är pepp på skidåkning. En annan är det superroliga samarbetet jag ska göra med Åre skidfabrik och skidmärket Extrem. När jag teståkte deras project 100 skida på skidtestet vid lucia förra året kände jag att de hade något riktigt grymt på gång. Och jag var inte den enda som kände så. Skidan vann guld då i Åka skidors stora skidtest, och blev en storsäljare.

I år har de gjort det igen – fast för alla tjejer. Project 100 har gått och blivit tjejemodell, och vad händer? Jo, de vinner GULD som årets bästa tjejskida.

bästa tjejskidan gör extrem

När vi så kom fram till att vi skulle göra det här ihop, vilket går ut på att mina project 100 byggs just nu, men med egen custom-made design, så lusläste jag recensionerna teståkarna skrivit. I panelen fanns gamla tävlingsåkare, skidlärare, säsongare. Många års erfareneheter ihopsamlade vilket gör mig lugn inför att jag för första gången kommer åka på en tjejskida. Skillnaden? Lättare träslag. Dubbla titaniumlager fixar vridstyvheten och lämnar efter sig en lekfull och stabil skida som fungerar lika bra i pist som i lössnö. Woho!

Att göra custom design på sina skidor är en rolig features om Extrem har. Vill ni också desigan själva så bjuder Åre Skidfabrik på det om ni anger koden uppochhoppa (i mail eller via webben) när ni beställer ett par nya skidor ( valfri skidmodell ) och då sparar ni 2000 spänn och blir helt unika i backen.

Uppochhoppa5

Bästa tjejskidan Extrem Project 100 kommer i längderna 165 eller 172 cm. Jag rekommenderar en skida som är ungefär lika lång som du eller några cm längre, välj den längre om du är avancerad åkare, bygger man till lite på längden blir skidan alltid lite mer fartstabil!

Millimetermåtten är som följer på 165 versus 172 cm: 132/133 i tip, 100 i midjan och 124/125 bak, svängradien blir 16,5 m för den kortare och 17,5 för den längre. Helt perfekt svängradie för ett par all mountain skidor enligt mig.

Här kan ni följa Extrem på facebook, de publicerar fina vinterbilder och filmer och en del tips om skidåkning!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!