Välkommen till din nya favoritblogg!

Längdläger 2018 – längdskidåkningsläger med Helena Ekholm

Det blir längdläger 2018! Förra årets två längdläger (där jag arrangerar som träningsevent.se) tillsammans med Wease Sportswear blev så väl mottagna och vi såg en fantastiskt fin utvecling hos deltagarna. Sedan dess har jag funderat och vridit på vad mman vill ha ut av ett längdläger och har twistat till lite mer.  I vinter blir det därför längdskidåkningsläger igen. De görs på nytt sätt med ny härlig samarbetspartner och jag ser så mycket fram emot det och har glädjen att presentera:

Längdläger 2018:

längdläger 2018 Längdlägret 2018 utgår från en känsla jag och Helena vill att du ska ta med dig från lägret när du reser hem. Efter träningspass med teknik, distans, fys och workshops samt allmänt prat med oss under en hel helg – där du mest troligt INTE behöver ta ledigt från jobbet för att delta, vill vi lämna dig med känslan av självförtroende.

Vi vill påstå att du när du reser hemåt är nog kompetent och säker på skidor att nå din förutbestämda målsättning, oavsett om den är att slipa på en tid på ett lopp eller att susa nerför backar.

Var?

Semesterdagar är hårdvaluta. Vi har valt att lägga vårt skidläger så snösäkert det går utan att du ska behöva resa långt. Endast 2,5 timmar från Stockholm, i Falun i Dalarna ligger Lugnets skidanläggning som är både nationalarena och ett Vasaloppscenter. Vi bor bra på Scandic Lugnet och äter gott och ändamålsenligt i restauranger på arenan och hotellet. På arenan finns fina förutsättningar att träna på allt du vill bli bättre på; diagonalåkning, stakning och utförskörning!

För vem?

Lägret passar både dig som vill ha hjälp att komma igång med din skidåkning från grunden, få förståelse för teknik och rörelse samt samt för dig som kommit en bit på väg och vill utvecklas och lära mer. Gruppen delas upp och vi lägger stor vikt vid att ge individuell hjälp. Vi har kryddat lägrets innehåll med fysträning specialiserad för längdåkare som du lätt tar med dig in i din träningsrutin samt valla- och loppförberedande föreläsning/frågestund.

Pris:

Del i dubbelrum: 4195 kr

Enkelrum: 4569 kr

Om Helena Ekholm:

Helena Ekholm, vår skidskyttedrottning med 2 VM-guld och 2 VM-brons har en gedigen skidbakgrund och kommer ansvara för den specifika teknikträningen och bjuda på övningar för förbättrad skidteknik. Utöver sin tävlingsbakgrund på absoluta världsnivå har Helena under 2017 utbildat sig till Endurance Personal Trainer på Bosön. Hon delar med sig av sina tidigare erfarenheter som elitskidåkare, allt ifrån teknik, träningstips och vallning.  Under hela helgen stöttar Helena och ger tips både till grupp och individ. Kort feedback på när du åker skidor på film (ej obligatoriskt)  får du av Helena. Läs mer och följ Helena på helenaekholm.com

Om mig, Sofia Bursjöö:

Sofia Bursjöö är personlig tränare med fokus på konditionsidrott och också löpcoach. Med ett leende på läpparna får hon dig att förstå inte bara hur utan också varför du ska utföra en viss rörelse. Med Sofia tränar du rörlighet och styrka för skidåkare. På frågestund får du nycklarna till en framgångsrik träningsplanering och loppförberedelse om du vill. I skidspåret är hon inte lika erfaren som Helena ovan, men har åkt en hel del och bidrar med pepp och kunskap om rörelseapparaten. Det är Sofia som driver träningsevent.se och är van eventarrangör som ordnat träningsläger i många år.

Vi har begränsat antal platser för att säkerställa kvalitet, varmt välkommen att boka din plats på Längdläger 2018! (klick) 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!