Välkommen till din nya favoritblogg!

Längdläger med Träningsevent.se och Wease sportswear

Efter en fullmatad helg på längdläger med Träningsevent.se (dvs med mig själv!) och med mina vänner på Wease Sportswear är jag åter i Stockholm. Glad i själen och tacksam över det mesta. 44 (superfullbokat) härliga deltagare har varit glädjen själv och fått fin utveckling i sin längdskidteknik, precis som önskat. Därtill har de rörlighetstränat, stretchat, lärt sig mer om träningsplanering och inspirerats, alltihop inramat av det krispigaste soldränka vintervädret utan vind som du kan tänka dig. Sa jag att vi åt fantastiskt god mat?

Samarbetet med Wease kom till av en lyckosam slump och jag är superglad för att vi förenat våra kompetenser i dubbla längdläger i år. Grabbarna från Wease står för specifik längdskidskunskap och jag bygger på med innehåll om träningsplanering, stretch och styrka och rörlighet för skidåkare och eventerfarenhet förstås.

Vill du veta mer om Wease? Såklart jag berättar! Wease Sportswear drivs av Fredrik Persson och Björn Lind, tidigare landslagsåkare i längd med suveräna skidåkningsmeriter (Björn har dubbla OS-guld!) samt stor erfarenhet från klädkonfektionsbranschen och är alltså ett skidklädesmärke som vill vara lite mer. De gör exklusiva plagg med stor miljömedvetenhet och genomarbetad funktion. Plaggen fungerar både i skidspåret och som plagg i vardagen, de är diskreta och hållbara.

Utöver plaggen jobbar de aktivt med att finnas nära sina konsumenter och gör exempelvis en längdresa till Marcialonga i år, finns med sin popup-butik på skidorter och vid lopp och företagsevent med längdtema.

Under helgen har vi varit i Engelbrektsloppets spår och fått magiskt bra skidåkning. Fina förutsättningar kombinerat med bra coachning ger utveckling i rask takt. Stakåkning, stakåkning med frånskjut och diagonalåkning har stått på agendan. Vi har åkt backar och pressat puls och kilometer efter kilometer har lagts till förberedelser för deltagarnas kommande utmaningar eller önskan om livsnjutning.

Något som gör mig alldeles varm av glädje är just all glädje som jag omgetts av i helgen. Det blir lätt så när man samlas runt ett intresse. Som arrangör njöt jag av att vädret samarbetade så fint och att allt flöt enligt plan.

Det här är Fia, världens härligaste energiknippe som jag måste hinna prata mer med nästa gång vi ses, hon jobbar också med träning i egen regi och eftersom hon bloggar vågar jag dela med mig av hennes glädje att vara på snö.

Malin, aka ”praktikant-Malin” från Mix-Megapol ska åka vasaloppet. Hon öste järnet och vi pratade träningsplanering och utveckling tills timmen var sen. Utöver dessa sköna tjejer hade vi alltså ett stort gäng till som har fångats på bild på liknande sätt, med glitter i ögonen och rimfrost i ögonfransar och skägg. Sa jag att jag gillar mitt jobb?

Under några år har jag haft tejp på mina skidor, men vallade fäste med fästvalla efter Fredriks instruktioner och det var ju faktiskt plättlätt. Tejp är bra men det är kul att känna att man kan även den andra biten, om tejpen är slut eller om man behöver valla om i väderomslag.

I helgen spenderade jag många timmar i min tunna sweartshirttröjan från Wease, jag har den både som överdrag och uppvärmningströja till gympass och som vardagströja sedan någon månad. Den har fint fall och är gjord av återvunnen polyester. Älskar den! Deras diskreta väst är också suverän och mössorna vardagssnygga och varma utan att bli tjocka, merinoull is the shit.

Om tre veckor återvänder vi till Norberg och Bjurfors Hotell och Konferens med ett nytt gäng längddeltagare. Tills dess ska jag fila på min stakteknik och jag ska förstås berätta för dig hur jag ska tänka kring det och dela med mig – har fått tips av de bästa – men det blir ett eget inlägg det.


Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!