Välkommen till din nya favoritblogg!
pannkaksbrunch

Ett tips till dina pannkakor

Mina barn älskar pannkakor, it’s a fact. De flesta barn gör ju det och jag känner vuxna som har pannkaka så nära hjärtat att när det vankas födelsedag är det pannkakor som önskas till middag. Under hösten har vi köpt ganska mycket färdig pannkaka, fast jag egentligen inte alls vill köpa ett så enkelt halvfabrikat. Skillnaden i innehåll mot hemmagjort och fabrik är hyfsat stor på pannkaka, precis som många andra rätter. Anyhow, det har blivit mycket köpepannkaka bara för att det har blivit så, men också ganska mycket för att jag tycker det är svårt att få pannkakorna riktigt bra och goda.

Mitt nya pannkakerecept – Igår löste jag pannkaksmysteriet!

  • 3 ägg
  • 3 dl röd mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4-5 msk kokosgrädde (!)
  • 3 msk smält smör
  • En nypa salt

Med kokosgrädde, som är mer fast än flytande nedrörd i smeten blev pannkakorna lätta att vända, de fick fin färg av att jag har relativt mycket ägg mot mjölk och hela proceduren att steka pannkakor gick enormt smidigt. De smakade bra (kanske aningen mycket kokos om man är känslig) och fick två tummar upp av barnen  och utrop som ”bästa pannkakorna i världen”, vilket jag inte får annars med mina pannkakor.

Vän av ”hälsoordning” ser att jag använder fullfetsprodukter och vetemjöl. Yes, I do.

pannkaksbrunch

Total avsaknad av bild av de fantastiska pannkakorna så här får ni en bild av köpeplättar från i juni, som bevis för att de varit frekventa. Mycket bra topping dock, söndagsbrunchiga så det förslår.

Min femåring vill ha sina pannkakor serverade med tårtpulver. Det tyckte jag var en ovanligt bra felsägning / ordrättning på det inte helt lättförklarade florsocker. Tårtpulver, det brukar ju vara på tårtor och är som ett pulver.

Tårtpulver och kokosgrädde alltså, vem kunde ana att det skulle bli en succé? Prova du med när det blir pannkakstorsdag igen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!