Välkommen till din nya favoritblogg!

Vasalopp och framförhållning

Att vasaloppet fulltecknades på 90 sekunder igår. OJ?! Det är förvisso jätteroligt att svenskarna älskar att sporta och tävla och sätta långsiktiga mål och jobbba mot dem, och förvisso är en vasaloppssatsning något som är bra att ha tankarna på ett helt år i förväg. Men ändå – ett helt års framförhållning är ganska tufft. Som tur är brukar det finnas möjligheter att vinna platser genom sponsorer eller köpa sig en plats närmre loppet.

_MG_5024

Jag är som ni ser kluven till denna trend att boka enormt tidigt. Det är roligt att det går bra för stora organisationen vasaloppet och det ger sannolikt draghjälp till andra lopp men den spontana människan som bor i mig får lite panikkänslor av att det ska vara såhär tight att få plats. Sannolikt skapas en marknad där de som egentligen inte tänkt åka loppen köper platser på sikt, i syfte att sälja vidare till de som inte hann med. Rockkonsertstyle.Jag har förvisso ingen bra lösning riktigt…

 

 

_MG_4877

_MG_5033

_MG_5091

DSC04778

Vad tycker ni kring den här långa framförhållningen som krävs för flera av loppen som bland annat ingår i en svensk klassiker? Och kanske knep du eller missade en plats?

Bilder från helgens Blogger Boot Camp, tjejer som stärker core, ben och hjärta och fyller på med energi!

 1. Jag tycker att det är lite tråkigt, eftersom det precis som du säger finns människor som köper upp platser för att sedan kunna sälja vidare (ofta till högre priser dessutom) och det gör ju att det finns en hel del människor som skulle vilja åka men som inte har möjlighet. De skulle ju kunna dela upp så att de inte säljer alla startplatser på en och samma gång, speciellt som det ofta händer att datasystem kraschar när det är sådan enorm efterfrågan och flera tusen inne på en och samma gång. Det skulle dessutom möjliggöra för fler att kunna åka.
  Och, jag menar tänk Göteborgsvarvet där de kommer köra ett marathon om typ sju år och de har redan släppt platserna? Det känns faktiskt lite overkill även om man såklart behöver förbereda sig inför ett sådant lopp.

  Och tänk om man vill köra en Svensk klassiker men missar att få EN startplats bara för att det inte finns att få tag i? Det vore så himla surt.

  1. Ja, så tänker jag också, om man skulle tappa sin klassiker pga 90 sekunder på vasaloppetplatserna liksom. FY! Bra idé med etappsläpp, kanske skulle det förvisso krascha då med pga hårt tryck men då skulle man kanske hinna med att veta om att det är biljettsläpp och hinna få mogna lite i ett beslut att försöka skaffa en plats eller ej.

 2. Jag satt själv igår och skulle boka en plats åt maken för Öppet spår. Blev faktsikt riktigt ledsen över hysterin som utbröt i sociala medier då sidan kraschade.
  Folk ” skrek” om att de som åkt tidigare borde få förtur, att människor somändå inte skulle orka mer än till Smågan inte skulle få åka,att de som bara gjorde det som ett vad på nyårsafton eller kul grej inte heller skulle ha tillträde till loppet.
  Det kändes inte som den stämning som brukar omringa Vasaloppet. Folk blir som galna.
  trist. Tyvärr blir det lätt så när hypen blir så extrem. Roligt att vi motionerar men 90 sekunder? Men som sagt svårt att komma i ordning med. Andrahandsmarknaden däremot skulle man kunna göra något åt. Bra att kunna sälja sin plats men man ska aldrig kunna tjäna pengar på att sälja en. Det tog några minuter igår så låg en plats uppe på Blocket för nämre 3000:-… Det gör mig irriterad…

  1. Men shit – är det sant! Det är ju faktiskt riktigt ledsamt – både med attityderna ( som inte hör hemma i sport! eler inte någonstans för den delen) och att de direkt åker ut på andrahandsmarknaden. Samtisidigt startas många lopp och de har /kan ha svårt att fylla sina platser pga inte känt varumärke och få resurser att marknadsföra sig. Knepigt!

   1. Hej igen! Fick nu veta av maken att den platsen var borta på blocket! Däremot så ligger det en paketresa för samma pris men utan startplats men med rubriken ” vasaloppet” lätt att förväxla! Men det dröjer nog inte länge förrens fler dyker upp tyvärr..

 3. Det verkar finnas en marknad, när något är väldigt eftertraktat. Det har ta mej 17 blivit status. Bokar du dig inte, så är du per automatik sämre än dina kolleger. Amen jag tänker så här: BRINNER du verkligen för din gren, så ut och åk i närmsta skog. Seriöst. Jag förstår att man vill vara med, toppenrolig grej, utmaning och allt det där. Men när stämningen, som jag läser här ovan, är att vissa är ”bättre” än andra, då är det inte lika kul längre. Det får mig att rygga tillbaka. Inte vilja veta. Solidaritet? Jo, det finns. På t ex events där alla är välkomna. Som bbc.

  Ps. Jag kan också känna att quorn inte är optimalt. Ibland funkar det för mig, ibland mår jag lite sisådär.

 4. Jag åkte ju i år och lyckades förra året knipa en plats på 10 minuter! I ÅR ÄR JU GALET!! Tycker det är synd, men samtidigt så vill ju många och det är ju bra. Men de pratade om att lotta ut platserna istället och, ja, lite trist men kanske nödvändigt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!