Välkommen till din nya favoritblogg!

Skatepremiär i Björnen

Jag har haft skatepremiär i Björnen nu! Skatepremiären för säsongen hände innan helgen och det var fantastiskt fint att få susa fram (för att sedan stanna och hämta andan, det är SÅ jobbigt med skate!) bland mörka granar och vit snö.

Spåren var alldeles nylagda och börjar bli bra. Den snö som just nu faller utanför fönstren kommer bli ett perfekt tillskott eftersom spåren i Björnen inte sprutas med konstsnö utan är natursnö.

>> Funderar du på att köpa längdskidor? Läs min guide! 

Det är ju vansinnigt jobbigt att skatea vilket förmodligen är en teknikfråga och jag skrattade för mig själv över att jag stannade så ofta för att sänka pulsen. I helt sanning så hade jag en förkylning i kroppen också, men ändå, det är jobbigt. När något är sådär fysiskt tungt kan man ta två vägar i hjärnan.

1) Det är jobbigt. Jobbigt = dåligt

2 ) Det är jobbigt. Jobbigt = bra eftersom det finns STOR utvecklingspotential när jag fortsätter. Snart kommer det inte vara lika jobbigt, här finns en utvecklingskurva att verkligen rida på!

Tänk va, redan om tv å tre veckor kommer jag känna stor skillnad i vad jag orkar på skate. Jag ser fram emot de passen redan nu, när jag harvar mig igenom fem kilometer med oflyt och puls på rött. Att vara ny på något och att det är jobbigt behöver inte vara dåligt, det kan vara värsta guldsitsen. Allt är mindset! 

Jag investerade i skateskidor från Fischer till förra säsongen, här är ett liknande paket, och jag tycker det är väldigt kul att jag kan alternera mellan klassiskt och skate. 

Tystnaden ute i spåret, det vilsamma i att upprepa rörelser och glida fram. Uppför och nerför och snö som glittrar. Det känns verkligen som livskvalitet att kunna ta en sväng i spåret strax innan lunch och göra skatepremiär. Nu, nu är det bara att fortsätta!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!