Välkommen till din nya favoritblogg!

Längdskidor i fokus

Hörde ni att de på nyheterna sa att det snart kommer snö? Jabadabado! Jag älskar ju snö, vilket ni vet vid det här laget. Något som jag också lärt mig älska, efter en något shaky inledning är att åka längd. Nu, efter några år (fem närmare bestämt) åker jag gärna längd, och sist vi var på skidresa åkte jag ungefär dubbelt så mycket på tvären som utför. För att det är så himla roligt när allting fungerar!

ramis4

 

 

Ja, men för att få allting att fungera – då behöver man lite hjälp. Därför kör Intersport Längdfokus i sina butiker i oktober/november. Här hittar du alla datum och i vilka butiker du kan få bra hjälp med allt från vallatips till utrustningsfrågor. En hel tidning tillägnad längdåkning har de också tagit fram, som inspirerar en masse.

 

Mina tips inför längdsäsongen:

  1. Om du har ett lopp att se fram emot: Träna långa intervaller på/strax ovan din mjölksyratröskel för optimal förbättring av din kondition. 4-15 minuter långa. Ett klassiskt upplägg är uppjogg + 3 km x 3 på tröskel, ståvila 1 minut mellan intervallerna, nerjogg. Eller om du vill ta ut dig till max: Björgenintervaller. Hej mjölksyra och träningseffekt!
  2. Åk på skidläger, håll exempelvis 16-19 januari tomt i kalendern – vi får anleding att återkomma till det…
  3. Stavgång i backe/stavspring i backe är kul och utmanande samt ger bra grenspecifik träning utan snö.
  4. Träna din core, testa de här tunga övningarna och satsa på långsamt noga utförande.
  5. När vi ändå pratar om grundträning som gör skidåkningen roligare…lägg också krut på ryggslutet och på triceps. Det har du nytta av om du vill komma upp i milantal i vinter.ramis1

ramis7

INTERSPORTBLOGGARE_LOGO(1)

_MG_0701

_MG_0839

_MG_0844

Alla ska med!

Detta inlägg är sponsrat av Intersport.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!