Nytt år, ny webb! (utveckling pågår)
Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Längdskidor i fokus

Hörde ni att de på nyheterna sa att det snart kommer snö? Jabadabado! Jag älskar ju snö, vilket ni vet vid det här laget. Något som jag också lärt mig älska, efter en något shaky inledning är att åka längd. Nu, efter några år (fem närmare bestämt) åker jag gärna längd, och sist vi var på skidresa åkte jag ungefär dubbelt så mycket på tvären som utför. För att det är så himla roligt när allting fungerar!

ramis4

 

 

Ja, men för att få allting att fungera – då behöver man lite hjälp. Därför kör Intersport Längdfokus i sina butiker i oktober/november. Här hittar du alla datum och i vilka butiker du kan få bra hjälp med allt från vallatips till utrustningsfrågor. En hel tidning tillägnad längdåkning har de också tagit fram, som inspirerar en masse.

 

Mina tips inför längdsäsongen:

 1. Om du har ett lopp att se fram emot: Träna långa intervaller på/strax ovan din mjölksyratröskel för optimal förbättring av din kondition. 4-15 minuter långa. Ett klassiskt upplägg är uppjogg + 3 km x 3 på tröskel, ståvila 1 minut mellan intervallerna, nerjogg. Eller om du vill ta ut dig till max: Björgenintervaller. Hej mjölksyra och träningseffekt!
 2. Åk på skidläger, håll exempelvis 16-19 januari tomt i kalendern – vi får anleding att återkomma till det…
 3. Stavgång i backe/stavspring i backe är kul och utmanande samt ger bra grenspecifik träning utan snö.
 4. Träna din core, testa de här tunga övningarna och satsa på långsamt noga utförande.
 5. När vi ändå pratar om grundträning som gör skidåkningen roligare…lägg också krut på ryggslutet och på triceps. Det har du nytta av om du vill komma upp i milantal i vinter.ramis1

ramis7

INTERSPORTBLOGGARE_LOGO(1)

_MG_0701

_MG_0839

_MG_0844

Alla ska med!

Detta inlägg är sponsrat av Intersport.

 1. Underbara bilder. En liten komplettering till din lista, för övrigt den absolut viktigaste saken skulle jag vilja säga – TEKNIKTRÄNING. Vill man få en behaglig resa genom Tjejvasan eller liknande är teknik så viktigt. Absolut, råstyrka och vilja kommer man långt med, men i kombination med bra teknik kommer man ännu längre!

  ha en bra dag & så hoppas vi på snö snart!

 2. Absolut Linda, men svårt att träna teknik utan snö i oktober. Det var lite mer ”inför säsongen” som jag hade fokus på nu – men håller verkligen med om att tekniken behövs sen!

 3. Hej, Älskar snö… provade på längden ifjol, med varierande resultat… men skam den dom ger sig! Satt kryss i kalendern för 16-19 Januari… 🙂

 4. Lovely!
  Har ni bara åkt med sån skidpulka som på bilden? Inte testat er Chariot med medar?
  Vi fnular på vad vi ska köpa. Måste ha nån typ av pulka o vet inte om vi ska köpa en chariot o köpa skidtillbehör till el en vanlig skidpulka.

  1. Hej Malin! Vi har inte testat med Charioten, bara åkt med pulka då vi fått låna denna som var på bilden, så då orkade vi inte mecka med charioten. Så svårt att säga hur man ska göra. Har sett flera chariots med skidor och de verkar gå ganska stabilt, men har inte testat.

 5. Älskar längd och har upptäckt det i samband med tjejklassikern för två år sedan, nu blir det riktiga vasaloppet den här gången 😀 Men det är trevligt att åka utan några krav också 😀

 6. De där bilderna satt jag och dreglade över i vintras! Så fint!!!
  Tidningen från Intersport var verkligen bra och inspirerande. Jag är galet taggad på vintersäsongen nu, bästa tiden om du frågar mig. 🙂

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!