Välkommen till din nya favoritblogg!
mothertree 105 inspireus

Mothertree 105 – Friåkningsskidan för tjejer av tjejer

Idag släpps friåkningsskidan Mothertree 105 och det betyder att det är en stor dag för mina vänner på skidmärket Extrem och coola skidåkningscommunityt Inspire Us. Jag, som skidåkande tjej, tycker också att det är en stor och häftig dag och är glad för deras och allas skull.

Jag brinner för att ”avgrabbifiera” outdoorscenen, eller snarare bara att låta fler tjejer synas och ta sin naturliga plats. Detta inlägg med nyheten om Mothertree kommer därför helt ur hjärtat och jag stöttar såklart projekt som går i linje med mitt driv.

Foto: Anna Öhlund Photography, annaohlund.com

Mothertree 105 – en communityutvecklad friåkningsskida för tjejer

Extrem är det svenska skidmärket som utvecklar och tillverkar högkvalitativa och prisbelönta skidor på Åre skidfabrik och Inspire Us är ett community för tjejer inom action- eller livsstilssporter, skapat för att inspirera och skapa möjligheter för sina medlemmar.mothertree 105

Var och en för sig kände Extrem och Inspire Us (som bland annat kör camps och skiddagar) behovet av att utveckla en bättre friåkningsskida för tjejer, av tjejer, och skred till verket. Brainstorming, datainsamling, tester och åter tester, där medlemmarna i Inpire Us var mycket delaktiga ledde fram till slutresultatet. Den communityutvecklade skidan för tjejer av tjejer döptes till Mothertree 105, som alltså släpps idag! Skidan och processen hur den utvecklats vann en ISPO award i år 2017.

Foto: Anna Öhlund Photography, annaohlund.com

Om Mothertree – och min skidlängtan blev ofantligt stor

Mothertree beskrivs som en smidig och lekfull skida som passar för åkning på hela berget och i alla snöförhållanden, med både bra kantgrepp och flowiga egenskaper. Den lätta konstruktionen gör att den fungerar utmärkt att montera med både med topptursbindning och vanlig bindning.

mothertree105
Foto: Gösta Fries

Personligen känner jag att jag nästan blir orimligt sugen och peppad att teståka denna skida omgående, då jag haft koll på dess utveckling och haft den i min medvetenhet sedan tidigt i vintras. Att topptura är väldigt roligt och att göra det med en lätt skida underlättar onekligen. Namnet och designen får full pott hos mig och jag hoppas så att skidan blir varmt mottagen och omtyckt och att jag kommer älska att ha den under pjäxorna när jag väl testar. OM jag kan vänta med att testa innan jag trycker på köp.

Foto: Anna Öhlund Photography, annaohlund.com

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!