Välkommen till din nya favoritblogg!

Pre ski gathering

I lördags var jag och Prinsen inbjudna till förfest inför vintersäsongen på Sandhamn. Skidnätverket Skiers accredited bjöd in tillsammans med samarbetspartners och ett gäng vintersugna härliga kunde klämma på prylar, träna skidyoga, fysträna skidåkningslikt och nöta löpteknik i grupp.

preski

Tanken var att visa upp skiers som medlemsklubb, och att deltagarna på plats skulle mingla och knyta kontakter. Ett väldigt sympatiskt upplägg och det blev en gemytlig stämning där runt poolen. Thomas Fogdö var på plats och pratade om sin stiftelse active life foundation som hjälper skadade idrottsutövare med ekonomiska insatser för att kunna komma tillbaka till sin sport eller ett aktivt liv efter skador – och påminde alla om att se över sitt försäkringsskydd*.

Jag hängde med på ett fyspass för skidåkare och spenderade 50 minuter med ett leende på läpparna. Skogsslalom, hoppövningar, balans! Som grund för passet låg teknikgenomgång där mentorer ur nätverket (vi snackar riktigt erfarna och välutbildade skidåkare här, kolla bara) pratade om grunden för hur de ser på skidåkning. Tyngdpunktsförflyttning, balans, stöd. Jag gillade det med. Såklart.

preski2

skidhopp

Nina är en av Skiers grundare. Här hoppar hon enbenshopp och balanserar upp sido- och tyngdpunktsförflyttning fint!

*Jag har försäkrat Prinsen och mig med Trygghansas olycksfallsförsäkring, den har bra villkor, exempelvis ingår ”extremsporter” som mountainbike och ersätter fullt ut på typiskt jobbiga grejer som tandläkarvård med mera.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!