Välkommen till din nya favoritblogg!

Randonnée i Åre Sadeln

Igår hade jag svensk premiär av randonnée här i Åre Sadeln! När jag fyllde år fick jag stighudar av min man i födelsedagspresent och av mamma och pappa fick jag nya bindningar till mina skidor. Nu har jag en egen komplett utrustning som jag på typiskt randonnée-maner redan funderar på att slipa på och förändra för att spara gram. Nåväl, ju tyngre utrustning desto mer vältränad åkare på sikt?

Randonnée är, för dig som inte vet det, att gå upp på skidor uppför berg och åka nedför. Man kan gå i pisterna eller rakt ut i terräng. Bindningen på skidorna är lös i hälen med en uppfällbar del och med stighudar under skidorna får man bra fäste och kan dra skidan med sig uppåt medans man går. När vi var i Whistler på bröllopsresa testade vi denna härliga form av skidåkning för första gången, under namnet ”earn your turns”, nu är randonnée på stor frammarsch över hela Europa och utvecklingen går fort. Du vill ha så lätta grejer som möjligt, givet att det blir mindre jobbigt på uppvägen, men med tillräcklig stabilitet och power för att kunna ta en kul skidåkningsväg ner. Jag satte mina nya bindningar på mina custom made Project 100 från Extrem och Åre skidfabrik. Mina nya pjäxor för säsongen, Lange XT 110 har fenomenalt bra gåläge. Sammantaget får jag en utrustning som klarar stora berg och såväl puder som packad is suveränt men jag får jobba lite hårdare på vägen upp.

Igår, premiär i Åre Sadeln. Minus 15 och strålande sol:


Att se dagen vakna och bli varm i varje cell på en tyst transport uppåt. Dricka en kopp varm choklad på bästa utsiktsplats, nära naturen och sedan lägga svängarna på manchester (eller puder)  ner när de första liftkorgarna fylls med morgontaggade åkare i dalen. Den här morgonen, den första av många med randonnée.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!