Välkommen till din nya favoritblogg!

Säsongens första åk

Säsongsstart i Åre

starta skidsäsongen i åre

Säsongens försa skidåk gjorde i Åre. Det har börjat bli tradition att åka de första svängarna i Åre på luciahelgen. Det är snö, test  och fest här med de allra flesta av Sveriges skidtillverkare på plats. Man hoppar i nya skidor, testar, känner och får nya aha-upplevelser. Åre bjöd på minus 23 på morgonkvisten, men vi hann vara med om hur solen gick upp och gav backarna ett svagt rosa sken ovanför byn som kläddes i dimma. Tre långa åk i Gästrappet fixade Mela och jag innan tår och händer var för kalla.

Under eftermiddagen åkte grabbarna (och papporna) skidor och vi gick en kortare promenad med fikastopp med barnvagnarna. När det var dags för kvällsåkning lade vi om schemat så att vi fick skidåkningsdatea. Jag och prinsen gav oss ut för dagens andra skidpass när klockan var runt halv åtta. En och en halv timme skidåkning senare var vi lyckliga och nöjda. Det hade blivit varmare. 18 minus var ingen match med tunna fingervantar (Hestra, i merinoull, grymt köp!) innanför skidhandskarna från samma märke och Eskimo quads från Röjk innanför nya skidstället som Marmot försett mig med för denna säsong.

Skidglädjen var total. Gästrappets snö otroligt fin och vi var inte många som såg tjusningen i att åka skidor sent en fredagkväll. Liftarna var öppna till 24, jag undrar om det var någon som åkte då?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!