Välkommen till din nya favoritblogg!

Skogsbanor och skärande sväng

Vi fyllde helgen med en massa skidåkning precis som vanligt. Tro dock inte att vi inte behöver muta våra barn för att få på skidkläder och pjäxor, det gör vi nämligen. Inte så mycket för att de egentligen inte vill åka skidor, det vill de så fort de är i backen, men för att hela påklädningsprocessen ska klaras av utan psykbryt och bråk. Det är ju nämligen ganska frustrerande för en mamma att veta att så fort vi står i backen är det ”wohoooooojippieyay!” men samma barn vill ändå inte medverka kring varma sockor.

När vi kommit ut, då kan det se ut lite såhär:

E droppar in från en höjd, redo att ta sig an branten nedanför!

Ingången på en sväng, bra driv i ytterskidan och bra grundposition.

Hockeystopp signerat lilla E

Skogsbana med småhopp och velodromkurvor, finns knappt något roligare enligt yngsta.

Åka box, förstadiet till att kunna raila!

Skogsbanor, skärande svängar och slalomklubben

Jag börjar få svårt att hinna med barnen i de mest trixiga skogsbanorna. Deras fötter är kvicka, skidorna korta och modet stort. Där jag tvekar kastar de sig in och då ökar avståndet direkt. Vips är de försvunna och står sedan och väntar längre fram med roat uttryck i ansiktet.

När de blir för kaxiga tar jag ut dem i backarna igen och säger åt dem att följa mina svängar, bara för att visa att gammal är äldst… Att köra runda svängar på skär, dit har de inte riktigt kommit ännu! Jag får ibland frågan om de ska åka slalom och gå i slalomklubb precis som jag gjorde och om jag vill att de ska tävla i skidåkning?

Jag svarar alltid att den dagen de vill åka på en slalomträning så åker vi dit och testar och jag har berättat för stora E att jag tycker hon åker minst lika bra skidor som hennes klasskompisar som går på slalomträning  (mest för att hon ska känna att hon inte ligger efter om hon skulle vilja börja) men hittills har det varit lugnt med önskemål åt det hållet. Klassisk längdåkning ska vi nog satsa på nästa år, för det har det börjat tjatas om och så känner jag gärna att det får vara med sport; det ska bygga på ett inre driv och lust att röra sig. Dock, för att återgå till inledningen, så tror jag att det även då kan behövas mutas lite för att faktiskt komma iväg och till skott. Lilla E? Här tror jag nog att det finns önskemål, kanske till nästa säsong?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!