Välkommen till din nya favoritblogg!

Snön i Whistler

Whistler mountain, eller Whistler Blackcomb är ett drömresmål för många skidåkare. Snön i Whistler faller i mängder, genomsnittligt snöfall är 1164 centimeter sett i historiken över säsongerna enligt väderrapporter, och den allra säkraste perioden för att få mycket snö är att resa till Whistler i mitten på februari till slutet av mars. Närheten till havet är det som avgör till Whistlers fördel i snömassa. Det snöar ofta och mycket och vädret skiftar snabbt. Regn i Whistler village, dryga 600 meter över havet, innebär nästan alltid snöfall på berget.

whistler-16whistler-25

Jag älskade snön i Whistler. Den var lätt och kom i mängder och ju högre upp på berget (2284 meter på högsta topp) man kom desto torrare blev snön. Under två veckor i slutet på februari och början på mars 2011 fick vi 216 cm nysnö, på vår bröllopsresa. Vi vaknade av att snöpatrullen sprängde lavinriskområden, åt snabb men lyxig frukost och möttes av skyltar som sa ”28 cm fresh pow – play safe!”.

snön i whistler

Whistler Blackcomb har över 200 nedfarter, en fallhöjd på 1609 meter, vilket inte i sig är fantastiskt. Berget, naturen och framförallt snön håller dock fantastisk fin upplevelsekvalitet och är något utöver det vanliga. Whistler är nordamerikas största skidområde och består av två tvillingberg (Whistler och blackcomb) och mellan dessa går peak2peak-gondola, och totalt får gästerna skidåkning på totalt över 3300 hektar mark. Otroligt!

Att åka skidor i Whistler är ett par snäpp upp från att resa till alperna, precis som alperna är nivåskillnad från de flesta nordiska skidorter.

whistler-26

Jag blickar ut över de fantastiska vidderna och spanar på nästa åk på fantastiska snön i Whistler.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!