Välkommen till din nya favoritblogg!

Sofy testar: Yoga for athletes

Yoga for athletes är ett yogakoncept framtaget av Johanna Andersson och Monika Björn, framtaget för gruppträningskedjan Sats. Liknande koncept, yoga för icke-yogafantaster, finns på andra gym och också via digitala träningskanaler. Yoga for athletes passar alla som tränar, fokus ligger på rörlighet och styrka och kommer vara ett fint komplement till övrig träning som fokuserar mer på styrka eller kondition.

yogaforathletes

Tempot i yoga for athletes är något högre än i ett vanligt yogapass, vilket möjligen kan försvåra beroende på tydligheten hos instruktören för dagen. Klientelet på dylika yogapass brukar vara väldigt blandat, unga och äldre, män och kvinnor. Kul och bra! 45 minuter yoga landar bra i kropp och själ.

Passet jag testade idag på Sats Sickla lämnade en hel del att önska när det gällde instruktören. Guidning genom sekvenserna var bristfällig och många rörelser var svåra att följa. I en yogaposition utan blick på instruktören är det verkligen prioritet att få veta vilken kroppsdel som ska sikta var och inte bara få namnet på nästa position. En hund är en hund, det vet de flesta, men jag syftar till mer avancerade positioner. Jag hade som tur är coachning i min egen personliga yoga-PT, Mela utbildar sig till yogalärare just nu och var med och assisterade mig. Vilken grej att få linjering och hjälp! Jag testar gärna yoga for athletes och dylika pass igen men håller noga koll på vem som håller passet.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!