Välkommen till din nya favoritblogg!

Träna komprimerat, cirkelpass för skidprepp

I söndags kom en vän över till oss för playdate med barnen, jag uppmanade henne att komma i träningskläder så att vi kunde träna komprimerat – få till ett träningspass där mitt i livet fastän det varit lika enkelt att låta bli. Ibland är det att träningen blir av som räknas, även om utförandet kan vara något mer givande om en inte behöver anpassa efter småtoddlers här och där. Hursomhelst, vi tränade ett cirkelpass med syftet att stärka oss inför kommande skidsäsong och vi tränade komprimerat, kort tid och på liten yta. Efter uppvärmning med olika slags kast av medicinboll satte vi igång träningspasset:

Cirkelpass skidprepp – tre varv, 45 sek on, 15 sek off:

cirkelpass skidprepp

 

Höftlyft med benindrag på boll. Ligg på rygg, sätt hälarna på en träningsboll. Lyft upp höften till ett höftlyft, dra sedan in benen mot dig med hälarna/vaderna på bollen.

Kettlebellswingar. Håll en kettlebell i båda händerna, svinga den framåt, höften driver rörelsen, tänk att hälen står stadigt i golvet och att armarna hör ihop med överkroppen, de svingar inte kettlebell.

Utfall med twist. Kliv framåt i ett utfallssteg, stabilisera knät, vrid den vikt du håller i famnen åt vänster och höger. Kliv tillbaka.

Burpees. Från stående, lägg dig ner på mage, häv dig upp på armarna, hoppa in med fötterna under dig och hoppa upp till upprest läge.

Rygglyft. Ligg på mage, händerna framför dig id huvudet. Lyft bröstkorgen uppåt från marken, blicken i golvet, för armarna bakåt och toucha rumpan, för dem framåt igen och sänk ner.

Benböjshopp. Från stående, sätt dig ner bakåt i ett benböj, tänk stolt hållning. Hoppa upp till stående istället för att resa dig upp.

Everyday stories julkalender

I dagens lucka kan du tävla om ett kompressionskit från Craft. Kitet innehåller:

  • Craft W Delta Compression short tights, black/berry, M
  • Craft W Delta Compression Singlet, S
  • 2-pack strumpor, M

För att vara med och tävla så vill vi att du gillar Everyday stories på Facebook och  svarar på frågan:

Vad ska du träna under julhelgen? Klicka här och fyll i dina uppgifter så är du med och tävlar om dagens lucka!

Sista dag att tävla är 14 december.

julkalender-6

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!