Välkommen till din nya favoritblogg!

Lära sig crawla på crawlkurs

Jag har lärt mig att crawla genom att gå på crawlkurs! Att kunna crawla, det är en sådan där grej som jag har haft på min lista av saker att vilja kunna, men som jag inte riktigt tagit tag i. Du kanske känner likadant? Vill kunna det redan, men helst inte göra jobbet att lära dig att crawla? Ungefär så kände jag. Men sen – via världens cirka bästa jobb i världen – jag kan inte tacka er nog – fick jag gå en crawlkurs för nybörjare. Och nu – nu kan jag crawla!

Medley, den familjära träningskedjan som kombinerar bad, gym och gruppträning där man också kan låta barnen ha badkalas, ni vet?! De utmanade mig att lära mig crawla. Så att jag kunde visa er hur lätt det är att faktiskt komma igång. Hur de kan göra frisimmare av notoriska bröstsimmare och att det faktiskt inte är så farligt att vara nybörjare. Att man lär sig crawla om man går en crawlkurs för nybörjare.

lära sig crawla, nybörjarkurs crawl

Crawlkurs för nybörjare

Medleys nybörjarkurser finns i lite olika varianter. Jag gick en crawlkurs för nybörjare om fem tillfällen. Jag skrattade nervöst och tänkte yeah right när det sas att målet med crawlkursen var att jag skulle kunna crawla 25 meter vid sista tillfället. Okej. Visst förstod jag att det var målet, men för en som ser ut som att den är på väg att drunkna om den försöker crawla kändes det lite mycket begärt. 25 meter är inte så himla långt att hoppa grodhopp, men att crawla om en inte kan. Superlångt.

Så jag gick crawlkurs. Fyra tillfällen av fem närvarade jag på. Min grupp – ett helskönt gäng nybörjare från ungtuppar till pensionärer som ville lära sig crawla av olika anledningar, drillades av snälla och tydliga simlärare. Vi lärde oss begrepp som streamline. Att slappna av i nacken. Att bensparka mycket och lite och skillnaden däri. Hur spänd core gör skillnad och att luften är lika mycket värd nära vattenytan som högt däruppe. Fick massor av tekniktips, stöttning och pepp. Frustrationen i att få ihop armar, vridning och andetag. Lyckan när en andning hamnade rätt! Sakta lades pusselbitarna ihop. armar och bensparkar, glid och vrid.

Sista simtillfället kom. Vi coachades vidare i andningens svåra konst, vridmomentet, armrörelsen… och avslutningsvis simmade, nej förlåt, crawlade hela gruppen 25 meter vardera. Vi är fortfarande nybörjare på crawl. Men alla lärde vi oss crawla genom att gå crawlkurs!

Såhär ser det ut när jag crawlar just nu:

 

Vill du också gå Crawlkurs? Medley har crawlkurser för nybörjare med start flera gånger per termin, enklast är att kika på hemsidan, välja din ort och se vilka slags crawlkurser som erbjuds. De är fantastiskt populära, och de flesta som startar hakar på en fortsättningskurs. Nybörjarkurserna finns i lite olika skepnader, från 600 kr för tre gånger intensivkurs, till åtta tillfällen vilken kostar 1500 kr.

nybörjarkurs crawl-2

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!