Välkommen till din nya favoritblogg!

Lofsans och Jessica Almenäs bok: Stora löparboken för kvinnor

Lovisa ”Lofsan” Sandströms och Jessica Almenäs bok som de döpt till Stora löparboken för kvinnor kom hem till mig i brevlådan i förra veckan på författarnas begäran. Klart man inte tackar nej till att lösa böcker. Om löpning. För kvinnor. Cirka flera av mina favoritsaker i den meningen faktiskt!

lofsan bok 12032015-DSC0756812032015-DSC0756412032015-DSC07566

Den här boken är väldigt, väldigt fin. Och väldigt, väldigt härlig. Det är såklart två riktigt bra grejer, men det som gör att jag verkligen gillar den och ger den fem upphopp av fem är att den är så genomarbetad. Alla saker man önskar ska finnas med finns med! Träningsprogram, mental inställning, hur en börjar, om skador, om den viktiga bäckenbottenträningen och djupa magmuskler. Om rörlighet och löparstyrka. Även fast jag springer mycket, har sprungit länge och har en löpcoachutbildning kan jag absolut få inspiration av boken och jag tänker mig att även de som försiktigt närmar sig ett liv i löparskor känner sig peppade. En perfekt present till alla tjejer och kvinnor som vill börja eller lära sig mer om löpning. Bravo och grattis till framgången med boken Lovisa och Jessica!

12032015-DSC07567

 

 1. Men varför behövs det en speciell bok för tjejer om löpning? Springer tjejer annorlunda än män? Trodde vi alla var människor och sprang som människor?

  1. Både ja och nej. Män har inte samma frågor kring löpning efter graviditet. Det finns också en skillnad, kan jag tycka, i att kvinnor behöver stärka upp baksidan mer.

 2. Åh, brukar sällan känna så här hos dig men nu blir jag lite negativ, ledsen för det.

  Det blir lite humor när det står ”för dig som vill kunna detaljer. Det här kapitlet är för dig som är nyfiken på löpsteg” och det på bilden intill finns klassisk dropp-fot.

  Men alla böcker som inspirerar till rörelse är bra!

  1. Sussie: Fast alltså, hur kan du bli ledsen på mig när det inte är jag som varken skrivit boken, fotat, eller springer på bilden? Det känns ju lite underligt rent spontant. Eller blev du besviken på Lovisa?

   Det är en fin bok enligt mig, därför har jag lyft den. Mycket matnyttigt, samtidigt som ju Lovisa främst är känd för att vara en god pedagog som inspirerar kvinnor till styrka och rörelse snarare än att hon är känd för mångårig erfarenhet av löpträning. Det vet jag, men det tyckte jag inte att jag behövde lyfta. Tycker du?

   1. Nej, jag är ledsen att lämna en negativ kommentar. Dig å bloggen gillar jag alltid 🙂

    Jag tycker det är olyckligt/ironiskt att det på bilden är en liten teknikmiss samtidigt som rubriken är ”För dig som vill kunna detaljer”. Om man vill gå ner på detaljnivå ska främre foten vara flexad, inte peka ner i marken. That’s all.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!